Zbog stalnih poteškoća sa komšijama, Neda Ukraden, proslavljena pevačica, razmišlja o ideji da proda svoj luksuzni stan koji se nalazi u sofisticiranom kraju na prelepoj beogradskoj obali. Ova nesretna nevolja dovela je Nedu u stanje velike nevolje, do te mjere da su lokalne vlasti morale uskočiti i intervenirati kako bi riješile situaciju koja je eskalirala.

Na osnovu vjerodostojnih izvora, došlo se do saznanja da susjedi Nede Ukraden izazivaju gomilu problema, ne samo njoj već i drugim stanarima koji žive na istom spratu njihove zgrade. Osnovni uzrok ovih problema može se pripisati njihovom flagrantnom zanemarivanju dobro uspostavljenih pravila i propisa postavljenih u prostorijama. Ovo očito zanemarivanje primoralo je Nedu da se u više navrata obraća nadležnima, tražeći njihovu intervenciju zbog neprestanih nereda uzrokovanih stalnim angažovanjem njenih komšija u burnim aktivnostima, prekomjernom bukom i njihovim ukupnim narušavanjem javnog reda i mira.

Nažalost, njihovo neposlušno ponašanje stvorilo je okruženje koje lišava pojedince prijeko potrebnog predaha koji traže u granicama svojih domova. Uprkos zajedničkim naporima policije da reši ovaj problem izricanjem novčanih kazni i opomenama, njihovi pokušaji su se pokazali uzaludni u odvraćanju od problematičnog delovanja Nedinih komšija.

Na osnovu informacija koje je dala Republika, otkriveno je da osobe koje su se nedavno preselile u navedeni region nisu porijeklom iz Srbije, već su potencijalno ruskog porijekla. Prije njihovog dolaska, porodica koju su činili bračni par i njihovo dvoje djece mirno je boravila u istom stanu bez ikakvih nesuglasica. Međutim, usred pandemije COVID-19 koja je u toku, jedna poznata pjevačica izrazila je nezadovoljstvo ponašanjem svojih novih komšija.