Javnost je oduvijek zanimala kakva je veza između Jovane i Mine Joksimović, pogotovo otkako se Jovana udala za Željka Joksimovića. Obitelj Joksimović oduvijek je bila prilično suzdržana kada je riječ o privatnom životu. No, iznenađujućim spletom događaja, Jovana Joksimović nedavno je otkrila neke intrigantne detalje o njihovoj obitelji, ostavivši one koji su je čuli krajnje zaprepašteni. Godinama se spekuliše o dinamici veze Jovane i Mine Joksimović, kao io vezi Jovane i Željkove bivše supruge.

  • No, tek odnedavno javnosti je doznao tek djelić prave istine, prvenstveno zbog Minine averzije prema medijskoj pažnji i nevoljkosti Jovane i Željka da novinarima daju osobne podatke. Mina, voljeni član naše obitelji, živi s nama. Isti osjećaj ugode koji prožima majčinu kuću može se pronaći i unutar zidova vlastitog doma. Jovana je iznijela svoje mišljenje o kćerki Željka Joksimovića, napomenuvši da dok drugi možda traže određeni osjećaj, kod nas ga nema. Govoreći o vezi Jovane i Mine Joksimović u emisiji “Iz profila”, voditeljka je rekla da ona ne može da se ostvari u ulozi majke Mini, niti da joj jednostavno bude prijateljica. Umjesto toga, sebe vidi kao figuru koja će uvijek biti tu za Minu, nudeći svu podršku koja joj može zatrebati u životu.

Važno je razlikovati te uloge jer ih ljudi često miješaju. Voditeljica je također pohvalila Minu da ima divne roditelje, i majku i oca koji su zaista izuzetni. Za pokretanje pamćenja valja napomenuti da je Željko prije veze s Jovanom već bio u braku. U mladosti se oženio sa sustanarkom Vesnom Joksimović i zajedno su odgojili izvrsnu i uspješnu kćer Minu. Inače, Mina je odlučila krenuti putem poput očeva. Nakon završene srednje škole upisala je Glazbenu akademiju gdje je briljirala i magistrirala.

  • Ne čudi što je Željko jako ponosan na svoje najstarije dijete. Osim Mine, koja mu pričinjava veliku radost, Željko i Jovana imaju sina Kostu, kao i kćerke bliznakinje Srnu i Anu. Rođena 25. travnja 1981. godine u Beogradu, Jovana Joksimović, ranije poznata kao Jovana Janković, poznata je srpska televizijska voditeljica koja trenutno živi u istom gradu. U sretnom je braku s renomiranim pjevačem Željkom Joksimovićem. Jovanini roditelji, Jelena i Jovan, bili su cijenjeni profesori na Strojarskom fakultetu. Od svoje dvanaeste godine posvetila se treninzima rukometa i tri godine zaredom ponijela titulu najbolje igračice Srbije. Jovana je nastavila školovanje na Umjetničkoj akademiji BK Sveučilišta, smjer umjetnički menadžment. Za vrijeme boravka tamo bila je u petogodišnjoj ljubavnoj vezi s Aleksandrom Zeremski, bivšom direktoricom BK televizije. Početkom ljeta 2008.

zaručili su se, ali je njihova veza naprasno prekinuta nakon samo petnaestak dana. Nakon odlaska na Eurosong, Jovana je uplovila u vezu sa Željkom Joksimovićem. Zaručili su se 14. veljače 2011., no zaruke su kratko trajale jer su ih tri dana kasnije prekinuli zbog nesuglasica. U ožujku te iste godine medijima su kružile glasine o Jovaninoj navodnoj nevjeri s košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Željko je stao u Jovaninu obranu, što je dovelo do njihovog brzog pomirenja.

  • Par se tajno vjenčao 20. siječnja 2012. na Maldivima, no njihov se brak suočio s izazovima oko priznavanja u Srbiji. U blizini zgrade TV Pink kupili su stan od 118 kvadrata. Tamo su u prisustvu kumova izmijenili zavjete i službeno postali muž i žena. Dana 10. travnja 2014. rodio im se sin Kosta koji je došao dvadesetak dana prije roka. Na svijet je stigao težak 2800 grama i dugačak 49 cm. Kasnije te iste godine, u listopadu, par je održao vjenčanje u Crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Fešta je nastavljena u restoranu Franš, gdje su bile brojne javne osobe. Prefinu vjenčanicu koju je nosila mladenka pomno je izradio dizajner Darko Kostić. Jovana se smatra jednom od najljepših i najzanimljivijih voditeljica u Srbiji. Aktivno je prisutna na društvenim mrežama, često dijeleći fotografije koje prikazuju besprijekoran sklad između nje i njezinog supruga.