Iako Jelena Karleuša u večernjim satima radije boravi u kući, kada se ipak odvaži da iskusi čari noćnog grada, sve poglede neminovno privlači njeno prisustvo. Sinoć su JK-ino nevjerojatno raspoloženje i besprijekoran stil, u kombinaciji s njenim zadivljujućim čipkastim outfitom, oduševili sve – a kako i ne bi bili? Jelena je bez muke plijenila pozornost na večeri, odjenuvši zadivljujući komplet koji se sastojao od crnih čipkastih gaćica, elegantnog topa i intrigantnih čipkastih čarapa.

  • Dopunila se vintage “Chanel” ogrlicom i narukvicama cijenjenih brendova “Cartier” i “Van Cleef & Arpels”, ukupne vrijednosti skromnih 28.000 eura. U renomiranom restoranu Beton hale JK se prepustila ukusnom sushiju prije nego što se opustila i zanosno zaplesala uz taktove grčkih hitova među kojima je i popularna pjesma Zdravka Čolića “Glavo luda”. Po završetku ranojutarnjeg veselja, Jelena se našla u upečatljivim pozama na parkingu i ispred vile na Dedinju i izazvala veliku pometnju u prestonici. Jelena Karleuša Tošić, istaknuta srpska pop-folk pjevačica, poznata je po svojoj kontroverznoj reputaciji na srpskoj pop-glazbenoj sceni. Svojim postupcima, izjavama i nastupima u potpunosti je prihvatila nadimak “mali skandal” koji joj je pripao zbog uspjeha njezine istoimene uspješnice. Jelena je poznata po svojoj otvorenoj naravi, često se nađe u sukobima s kolegama. Jelena Karleuša, rođena u Beogradu 17. kolovoza 1978. godine, voljeno je jedino dijete Divne, poznate radijske novinarke, i Dragana Karleuše, kriminalističkog inspektora.

Unatoč konačnom razvodu, Jeleni su roditelji omogućili bezbrižno djetinjstvo, držeći je uz nju i njegujući toplo, obiteljsko okruženje. Kao nestašna djevojka, uživala je penjati se po drveću i voziti bicikl velikom brzinom, često prkoseći gravitaciji bez ikakvih slomljenih kostiju. Jelena je nepokolebljivo vjerovala u vlastite nadnaravne sposobnosti i gajila duboku želju da osnuje utočište za napuštene pse i mačke.

  • Odrastajući u društvu svog oca, instruktora vodenih sportova, Jelena je rano počela trenirati skijanje na vodi i ronjenje, uranjajući u zadivljujuće podvodno carstvo kroz razne ekspedicije diljem Jadrana. Kad su njezini roditelji dolazili u goste, nikada ih nije grdila niti se ponašala razmaženo, na što su njezini roditelji bili neizmjerno ponosni. Umjesto da provodi vrijeme sa svojim vršnjacima, više je voljela društvo starijih osoba s kojima je mogla voditi sadržajne razgovore. Često se među svojim vršnjacima osjećala kao autsajder, uspoređujući se s izvanzemaljcem u kokošinjcu. Taj je osjećaj pripisala svom visokom kvocijentu inteligencije, koji je na testu iznosio 153. Njezina strast za nastupom bila je vidljiva od malih nogu, dok je pjevala i plesala pred svojim prijateljima iz vrtića.

Pozitivna reakcija publike potaknula je njezinu odlučnost da nastavi karijeru pod svjetlima reflektora. Preuzimanje kontrole nad situacijama oduvijek je bila glavna karakteristika njezine osobnosti. Dok se pripremala za polazak u školu, prihvaćala je nove odgovornosti i obveze koje su je čekale. Tijekom svog akademskog puta bila je izvrsna u svim predmetima osim u matematici, koja joj je ostala jedina mana.

  • Oslanjajući se na svoju karizmatičnu prirodu, često je uspijevala izbjeći nadzoru, zanemarujući potrebu za opsežnim učenjem izvan nastave jer je smatrala da je dovoljno samo paziti tijekom predavanja. Imala je prezriv stav prema svojim kolegama, što je rezultiralo ograničenim krugom prijatelja. Dodijeljena kao blagajnica, njezina je odgovornost bila prikupljanje sredstava, ali umjesto da ih rasporedi za napore vezane uz školu, ona je novac rasipala u McDonald’su. Na početku svoje karijere zatekla se kako pjeva prateće vokale i posuđuje glas za radijske reklame, oponašajući različite tonove poznatih ličnosti. Tim je nastojanjima zaradila svoju početnu plaću. Uz popularnu Cecu, posudila joj je prateće vokale, smatrajući je idolom. Međutim, obeshrabrila ju je Cecina primjedba da Jelena ima glas, ali nema stas prave zvijezde. Godine 1995. Jelena kreće u snimanje svog debi albuma pod nazivom “Ogledala” za diskografsku kuću Diskos.

Ovaj album pokazao se uspješnim, prodan u nevjerojatnih 100.000 primjeraka. Sastoji se od osam pjesama među kojima su “Ogledalo”, “Gdje smo pogriješili”, “Najbolji prijatelji”, “Ako mi nisi draga”, “Bit ću tvoja”, “Lagao si, lagao si”, “Djevojačka” suze” i “Dala sam ti noć” Jelena je surađivala s cijenjenim skladateljima Zoranom Tutunovićem Tutunom i Draganom Brajićem Brajom. Za financiranje izdavanja albuma posudila je novac od svog menadžera Zorana Bašanovića koji je odmah vratila. Pjesme su imale veliku slušanost, a pažnju mnogih zaokupila je i Jelenina markantna pojava.