Godine 1999. Zoran Šijan, europski prvak u kick-boxingu i ozloglašen kao vođa surčinskog klana, umro je hicima iz vatrenog oružja, zbog čega je u tijeku istraga za utvrđivanje odgovorne osobe.

Zoran, rođen 1964. godine, tragično je izgubio život u dobi od 35 godina 1999. godine od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem. Bio je poznat kao renomirani pjevač u žanrovima turbo folka i pop folka. Unatoč tome što su ga smatrali vrlo uspješnim sportašem, imao je skrivenu stranu koja je bila pokvarena ponovljenim susretima sa zakonom tijekom njegova života. Godine 1996. zadobio je prostrijelnu ranu dok je boravio u hotelu “Putnik”, ali srećom nije životno ugrožen.

Uz prijave M.B. novinara i vlasnika jednog od tadašnjih časopisa, postoji i evidencija o kaznenom progonu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Nadalje, 1997. Zoran je optužen za ugrožavanje sigurnosti prometa, uz brojne druge optužbe uključujući krađu, oružanu pljačku i posjedovanje oružja bez dokumenata. Današnju vijest donosi Nebojša Tubić, zvani Žabac, ugledni i kontroverzni novosadski poduzetnik koji s Božinovskom ima dugogodišnje veze. Tubić otkriva da je motiv napada na Šijana njegova navodna otmica mlade žene koja je povezana s ozloglašenom strujom beogradskog undergrounda.

Priča je nadaleko poznata, ali nad njom visi veo šutnje. Razlozi koji stoje iza ovog neizgovorenog sporazuma za mene ostaju tajna. Kružile su razne besmislene teorije i verzije Šijanova ubojstva, no Karićka je ostala škrta na riječima. Šijan je bio taj koji se umiješao u sukob između Elene i strašne osobe, što je dovelo do potpunog kaosa. Zoran je, u pokušaju da prikrije zločin, preko svojih veza orkestrirao njegovu eliminaciju. Zbog toga je identitet ubojice do danas ostao neotkriven. Dok Elena posjeduje sva ta saznanja, ostaje neizvjesno hoće li ikada otkriti istinu”, otkrio je Žabac.