Pripovijest njezina života bila je daleko od toga da je u svakom trenutku nalikovala bajci. Trenutno, zadivljujuća Brena stoji kao jedna od najbogatijih žena u industriji zabave, sa zapanjujućim procijenjenim bogatstvom od 80 milijuna eura. No, otvoreno je otkrila kako je njezin put na početku karijere bio daleko od bajke.

  • Pod utjecajem moga oca u meni se rasplamsala strast prema medicini. Međutim, trošak pohađanja medicinskog fakulteta pokazao se previsokim za našu financijsku situaciju. Kao rezultat toga, odlučila sam upisati studij turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Ovo razdoblje mog života bilo je obilježeno financijskim poteškoćama jer se život u užurbanom gradu pokazao prilično skupim.

Zbog toga sam morao odustati od nekih iskustava koja se smatraju tipičnim za studente, poput odlaska na ekskurziju s kolegama iz razreda. Ishrana mi se sastojala uglavnom od kruha i jogurta, a ako bih poželjela nešto slatko, jednostavno bih dodala šećer. U jednom trenutku teret siromaštva postao je nepodnošljiv i na kraju sam se vratio u svoj obiteljski dom. Osjećajući dubok osjećaj tuge i očaja, našao sam se kako stojim na autobusnoj stanici. Nebo je bilo ispunjeno tmurnim oblacima, bacajući sivu boju na sve.

  • Kad je kiša počela padati, zabrinuto sam pretraživao horizont tražeći bilo kakav znak autobusa, ali nije ga bilo nigdje. U tom trenutku prišao mi je mali pas, u očima mu se odražavala ista tuga, i ugnijezdio se kraj mojih nogu. Odjednom je bljesak munje obasjao nebo, praćen glasnom grmljavinom i nešto je kliknulo u mojim mislima. Odlučan da preuzmem kontrolu nad vlastitom sudbinom, odlučio sam pričekati autobus, vratiti se u stan presvući se, uzeti kofer i krenuti natrag u Brčko.

Ovo je bivša pjevačica ispričala za Informer. Vrijedi napomenuti da je Brena u pjevačku karijeru krenula u mladosti. Međutim, prije ulaska u glazbenu industriju, bila je prisiljena baviti se raznim drugim poslovima. U nastojanju da uzdržava svoju peteročlanu obitelj koja se bori, Brena se 1979. preselila u Beograd, gdje je potom upisala fakultet. Zbog ograničenih prihoda koje je osiguravao isključivo očev posao medicinskog tehničara i povremene zarade od majčina krojačkog posla, cijela obitelj teško je uzdržavala studenticu u Beogradu.

  • Zbog toga je Brena morala preuzeti ulogu dadilje kako bi spojila kraj s krajem. Lepa Brena, rođena kao Fahreta Jahić Živojinović 20. listopada 1960. godine, slovi za jednu od najslavnijih pjevačica s prostora Jugoslavije. Odrastajući u Brčkom, doživjela je skromno i bezbrižno djetinjstvo zahvaljujući ocu Abidu i majci Ifeti. Brena je blagoslovljena i sestrom Faketom i bratom Farukom. Postigavši ​​prestižnu titulu učenika generacije, završila je školovanje u cijenjenoj Osnovnoj školi „Zaim Mušanović“.

Ne samo da je briljirala akademski, nego je Brena napredovala i na polju košarke, iskoristivši svoju impresivnu visinu od 180 cm u svoju korist. Posvećenost sportu dovela ju je do toga da marljivo trenira u renomiranom brčanskom klubu “Interplet”. Brena, nadimak koji joj je dao profesor tjelesnog Vlade Bajera, svoj je put započela u srednjoj školi gdje je sa sedamnaest godina sudjelovala na natjecanju “Mladi graditelji”.

  • Upravo na ovom natjecanju pokazala je svoj talent izvodeći pjesmu “Sviraj još, prijatelju” pokojnog pjevača Kemala Montena, čime je u konačnici osvojila prvo mjesto. Ova pobjeda označila je početak njezinih nastupa uz bend Yudexi na raznim plesnjacima i natjecanjima. Njezina karijera samostalne umjetnice brzo je uzletjela.

Dok je publiku po želji zabavljala stranim pjesmama, ostala je vjerna svojim korijenima pjevajući sevdalinke u udobnosti vlastitog doma. Iako nije bila osobito sklona romantici, ozbiljno se zainteresirala za svog prvog dečka, koji je igrom slučaja bio 5,6 godina stariji od nje, no njihova veza nije opstala. Godine 1979. odlučila se preseliti u Beograd i upisati studij turizma na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.