Danas se dalje bavimo aktuelnim novostima u našoj lokalnoj javnoj sferi, posebno usredsređujući se na slavnu glumicu Dubravku Mijatović. Poznata po svojoj pedantnoj prirodi, svakom aspektu svoje karijere pristupa s najvećom pažnjom. To uključuje promišljen odabir uloga koje preuzima, razlučivanje u kojim intervjuima će sudjelovati i pažljivo kuriranje njenih nastupa na raznim događajima i skupovima.

Iako ona možda ne obradjuje medije često svojim prisustvom, kada to čini, ona bez napora plijeni svu pažnju, ostavljajući neizbrisiv trag na one koji su dovoljno sretni da svjedoče o njenom sjaju. Ove godine, u decembru, slavi 54. rođendan i za nju kažu da je jedna od rijetkih koja je ušla u šestu deceniju života i još nije ispravljena i to je svakako za pohvalu. Na primjer, jednom je rekla da još ništa nije uradila jer misli da su rani dani, a rekla je i da vjeruje u genetiku koju nikada nije iznevjerila, pa evo šta je rekla: „Izgledam fenomenalno jer sam nije odustao.”

Pratim ove trendove, a tek su dani. Ne isključujem ni estetske zahvate, plus mi je super kada vidim ženu koja izgleda lijepo i koja je imala malu estetsku operaciju.” Osim toga, navela je da je razlog zbog kojeg nema djece njena snažna sklonost ka uživanju u hrani. Proširujući ovo, otkrila je da ključ za održavanje svog impresivnog izgleda leži u njenoj doslednoj posvećenosti pohađanju treninga.

Ponizno je priznala da nije sasvim zadovoljna sobom, ali svjesno izbjegava fiksiranje na svoje nesavršenosti. Umjesto toga, fokusira se na osjećaj samopouzdanja u vlastitoj koži. Posvećujući značajnu količinu vremena vježbanju, ona je u stanju da uravnoteži svoj veliki apetit bez ikakvih negativnih posljedica. Ona je naglasila da njen način života ne odgovara nekome ko je odgovoran za podizanje djeteta.