Studija koju su sproveli naučnici sa Nacionalnog autonomnog univerziteta Meksika imala je za cilj da identifikuje tip žene koja donosi veću sreću muškarcima, dovodeći do intrigantne nalaze.

Naime, uprkos uobičajenoj tendenciji da se pri odabiru partnera daje prednost fizičkom izgledu, opsežna istraživanja su otkrila da je to, zapravo, najmanje značajan faktor.

Istraživanja su pokazala da muškarci doživljavaju veći nivo zadovoljstva kada su u vezi sa partnerkama koje imaju punije figure, za razliku od onih u vezama sa vitkim ženama. Ovaj disparitet u sreći je čak evidentan na skali od desetostruke veličine.

Prema nalazima, muškarci koji su u braku sa ženama pune figure imaju tendenciju da se češće osmehuju i prijavljuju veći nivo sreće u poređenju sa muškarcima čije žene imaju mršaviju građu. Suprotno tome, mršave žene često pokazuju suzdržano držanje, stavljajući veći naglasak na svoj fizički izgled i pokazujući manje izražajnosti, što zauzvrat utječe na dinamiku njihovih odnosa s partnerima.

Dodatno, navodi se da žene koje imaju puniju figuru lakše se snalaze i rješavaju probleme i konflikte u vezi.