Manuela Bijelić, kći Dragane Mirković, ima izrazitu averziju prema javnosti i medijskoj pažnji, često izbjegava istupe kako bi se maknula od svjetla reflektora. Unatoč svom trudu, Manuela ne može izbjeći povremeno medijsko predstavljanje zbog goleme slave svoje majke kao jedne od najpoznatijih folk pjevačica na našim prostorima. Ni sadašnja situacija nije iznimka, Dragana je trenutno u razvodu sa suprugom Tonijem Bijelićem, s kojom je bila u braku 24 godine.

 

  • U ovom izazovnom razdoblju Dragana utjehu nalazi u prisustvu sestre, koja joj je oslonac od početka karijere, te sina i kćeri. Zajedno se trude pomoći Dragani da prebrodi razvod uz minimalnu bol. Dragana je u više navrata javno govorila o svojoj djeci, izražavajući kako je ponosna što su unatoč njezinoj slavi uspjeli ostati prizemljeni. I Marko i Manuela uspjeli su živjeti poput bilo kojeg drugog djeteta. Dragana je u raznim intervjuima isticala da je njena kći posebno posvećena svom obrazovanju i da je jako zainteresirana za područje turizma. “Njihov odgoj nije učinio materijalistima ili opsjednutima brendovima. Čak sam jednom kćeri predložila da odjene jednu od mojih ekskluzivnijih i markiranih haljina, ali je odbila, bojeći se da će se osramotiti ako je njezine prijateljice vide u njoj.

To je jednostavno način ona je”, otkrila je pjevačica i rasvijetlila pravu prirodu kćerke Dragane Mirković. Napomenimo, nakon šokantne vijesti o razvodu Dragane Mirković i Tonija Bijelića, šuškalo se da Marko i Manuela za obiteljske nedaće krive Tonija. No, objavljeno je i da se Dragana trudi osigurati da njezina djeca zadrže čvrst odnos s ocem. “Za Draganu je ključno da djeca imaju dobar odnos s ocem.

 

  • Manuelu je ta situacija jako ražalostila jer je jako vezana za Tonija, kao što je Marko za Draganu. Njih dvoje trenutno žive s njom u Beču, u kući koju im je Toni ostavio. Oni joj pružaju ogromnu podršku i prate je na svim njenim koncertima – otkrio je pouzdan izvor blizak Dragani. Rođena 18. siječnja 1968. u Kasidolu u Srbiji, Dragana Mirković etablirala se kao vrlo poznata i utjecajna pjevačica na području bivše Jugoslavije. Njezino ime izaziva ogromno divljenje i poštovanje odanih sljedbenika narodne glazbe. Krenuvši na svoj glazbeni put u formativnim tinejdžerskim godinama, Dragana je pravi trijumf doživjela sredinom 1980-ih. Poznata po svom iznimnom vokalnom umijeću, iskrenom izražavanju i opsežnoj zbirci pjesama koje obuhvaćaju teme ljubavi, čežnje i iskušenja postojanja.

Pjesme kao što su “Umirem majko”, “Ko je ta”, “Milo moje”, “Život moj” i razne druge učvrstile su njen status renomirane umjetnice. Njezin doprinos žanru folk glazbe stekao je široko priznanje, zaradivši joj višestruka priznanja i uspjeh na vrhovima ljestvica. Osim glazbene karijere, Dragana Mirković afirmirala se i po filantropskom djelovanju. Igrala je aktivnu ulogu u brojnim inicijativama koje su bile usmjerene na pružanje pomoći ugroženima, posebice u turbulentnim vremenima rata u bivšoj Jugoslaviji.

 

  • Osim svojih profesionalnih nastojanja, Dragana je poznata i po privatnom životu. Godine 1991. stupila je u brak s Tonijem Bijelićem, uglednim nogometašem, a zajedno su blagoslovljeni s dvoje djece. Mediji su često bili u fokusu njezine obitelji, a Dragana je dosljedno iskazivala nepokolebljivu podršku suprugu i bližnjima. Dragana Mirković, renomirana ličnost u svijetu narodne glazbe, kroz svoju dugu karijeru zadržala je poziciju jedne od omiljenih pjevačica. Njezina nepokolebljiva odanost svom zanatu, izniman talent i nepokolebljiva predanost svojim obožavateljima učvrstili su njenu reputaciju ikonične prisutnosti u glazbenoj industriji.