Anant Ambani će uskoro zvanično stupiti u brak na raskošnoj svadbi koja će se održati u Indiji od 12. do 14. jula. Ovo veliko događanje nije samo prilika za slavlje već i prilika da se pokaže enormno bogatstvo porodice Ambani, koja već godinama važi za jednu od najmoćnijih i najbogatijih porodica u Indiji.

  • Mukeš Ambani, otac mladoženje, poznat je po svojoj velikodušnosti kada su u pitanju svadbe njegove dece. Na prethodnim venčanjima, poput onog njegove najstarije ćerke, na kojem je nastupala Bijonse, jasno se moglo videti koliko porodica Ambani ceni luksuz i raskoš.

Ovog puta, priča se da će na svadbi Ananta nastupiti čak i svetski poznata pevačica Adel, što samo dodatno podiže nivo luksuza i glamura ovog događaja. Već u martu je započelo veselje povodom Anantovog venčanja, koje je obuhvatilo nastupe svetskih zvezda poput Kejt Peri, Rijane, Andrea Bočelija i Bekstrit Bojsa. Luksuzna jahta, na kojoj su ugostili članove kraljevske porodice Velike Britanije i mnoge druge milijardere, dodatno potvrđuje status porodice Ambani kao jedne od najuticajnijih u svetu.

Mukeš Ambani je osnivač i vlasnik “Reliance Industries”, najuspešnije kompanije u Indiji, čija je imovina procenjena na impresivnih 83 milijarde evra. Njihov dom, neboder Antilia u Mumbaju, sa 27 spratova, predstavlja pravi simbol njihovog bogatstva. Opremljen sa bioskopom, banjom, hramom, balskom salom i salom za automobile, Antilia pruža najviši nivo luksuza. Čak 600 članova posluge brine o svim potrebama porodice Ambani, od čistačica do fitnes instruktora, dok su čuvari obezbeđeni svojim zasebnim stambenim jedinicama.

Nita Ambani, supruga Mukeša Ambanija, poznata je po svom dobrotvornom radu, ali i po svom izuzetnom ukusu za luksuz. Kupovina skupocenih Hermes torbi ili luksuznog automobila Majbah 62 samo su neki od primera njenih skupih navika. Ipak, Nita je takođe poznata po svojim humanitarnim aktivnostima, kao što je osnivanje škola i bolnica u Mumbaju, te velikodušnim donacijama za vreme pandemije.

U braku već 38 godina, Mukeš i Nita imaju troje dece koji su odgajani po strogim pravilima. Ova porodica, uprkos svom bogatstvu, insistirala je na skromnosti i disciplini tokom odrastanja svoje dece, što pokazuje njihovu posvećenost tradicionalnim vrednostima uprkos enormnom bogatstvu.

Svadba Ananta Ambanija obećava da će biti ne samo raskošna, već i događaj koji će ostati upamćen kao jedan od najvećih i najskupljih u indijskoj istoriji, još jedan dokaz moći i prestiža porodice Ambani u globalnom kontekstu.

BONUS TEKST

Jedna od najzanimljivijih činjenica vezanih za porodicu Ambani je njihov izuzetan uticaj u svetu biznisa i kulture, što ih čini ne samo jednom od najbogatijih već i najpoštovanijih porodica u Indiji i šire.

Porodica Ambani, predvođena patrijarhom Mukešom Ambanijem, vlasnikom kompanije “Reliance Industries”, nije samo sinonim za bogatstvo već i za veliku moć. Mukeš Ambani se istakao kao jedan od najuspešnijih poslovnih lidera u Indiji, čija se imovina procenjuje na iznos od 83 milijarde evra. Njegov uticaj u indijskoj ekonomiji i poslovnom svetu ne može se prevideti, a “Reliance Industries” dominira sektorima kao što su nafta, petrohemija, telekomunikacije i maloprodaja.

Jedan od najupečatljivijih simbola njihovog bogatstva je Antilia, njihov dom u Mumbaju, koji je poznat po svojoj ekstravagantnosti i luksuzu. Ovaj neboder sa 27 spratova nije samo rezidencija već pravo remek-delo arhitekture, opremljeno sa bioskopom, banjom, hramom, balskom salom i više od 600 članova posluge koji brinu o svakom aspektu njihovog života.

Kada je reč o društvenom uticaju, porodica Ambani nije samo poslovni gigant već i kulturni fenomen. Njihova sposobnost da privuku svetske zvezde kao što su Bijonse, Rijana, Andrea Bočeli i mnogi drugi na porodičnim proslavama, kao i plaćanje ogromnih honorara za nastupe poput onog Džastina Bibera, samo dodatno naglašava njihovu globalnu reputaciju i uticaj.

Pored bogatstva i glamura, Nita Ambani, supruga Mukeša Ambanija, poznata je po svom humanitarnom radu i filantropiji. Njihova porodica nije samo fokusirana na poslovni uspeh već i na društvenu odgovornost, što se manifestuje kroz osnivanje škola, bolnica i velikodušne donacije tokom kriznih situacija poput pandemije.

Ukratko, porodica Ambani ne samo da vlada poslovnim svetom Indije već i globalno, ostavljajući dubok i trajan pečat u svetu biznisa, kulture i humanitarnog rada. Njihov stil života, pun luksuza i velikodušnosti, čini ih jedinstvenim i fascinantnim primerom savremenog globalnog uticaja.