Djevojčica, koja je s 11 godina osuđena za serijska ubojstva, ubrzo je puštena iz zatvora. Serijski ubojica Mary Bell osuđena je na doživotni zatvor zbog ubojstava dvoje male djece 1968. u dobi od 11 godina, ali je oslobođena samo 12 godina kasnije i sada živi u anonimnosti.

 

  • Godine 1968. Mary Bell iz Newcastlea u Engleskoj zadavila je svoju prvu žrtvu, četverogodišnjeg Martina Browna, kada je imala samo 10 godina, a zatim ostavila jezivu ispovijest njegovoj obitelji. Dva mjeseca kasnije, Bell je ubio i osakatio trogodišnjeg dječaka po imenu Brian Howe. Istodobno je pokušala zadaviti još nekoliko djece te je u svojim bilješkama jasno dala do znanja da želi nastaviti ubijati ljude. No nije uspjela kada ju je policija brzo privela.

Mary Bell je imala samo 23 godine kada je oslobođena 12-godišnje kazne za dva ubojstva koja je počinila kao maloljetnica. Mary Bell rođena je 26. svibnja 1957. od Betty McCricket, 16-godišnje seksualne radnice koja ju je često zanemarivala i zlostavljala. Prema riječima same Mary Bell, majka ju je počela koristiti za seksualni rad kada je imala četiri godine – iako to članovi obitelji nisu potvrdili. Ipak, znali su da je Marlin mladi život već bio obilježen gubitkom: vidjela je kako je njenu petogodišnju prijateljicu pregazio autobus.

  • S obzirom na sve što se dogodilo, nije ih iznenadilo što je Mary Belle do svoje 10. godine postala čudno dijete, povučeno i kontrolirano, uvijek na rubu nasilja. Ali ima još puno toga što ne znaju. Policija je bila zaprepaštena. Nije bilo očitih znakova nasilja osim krvi i sline na žrtvinom licu. Međutim, na podu kraj tijela nalazila se prazna bočica od tableta protiv bolova. Bez daljnjih tragova, policija je vjerovala da je Martin Braun progutao tablete. Proglasili su njegovu smrt nesretnim slučajem. Zatim, nekoliko dana nakon Martinove smrti, Mary Bell se pojavila na Brownovom pragu tražeći da ga vidi.

Njegova majka nježno objašnjava da je Martin mrtav, ali Meri kaže da već zna; želi vidjeti njegovo tijelo u lijesu. Ubrzo nakon toga, Meri i njezina prijateljica Norma provalile su u vrtić i vandalizirale ga, priloživši poruke u kojima preuzimaju odgovornost za smrt Martina Brauna i obećavaju da će ponovno ubiti. Policija vjeruje da su bilješke bile bolesna šala. Za dječji vrtić ovo je tek posljednja i najuznemirujuća u nizu provala.

  • Umorno postavljaju alarmne sustave. Nekoliko noći kasnije, i Meri i Norma uhićene su u školi. U međuvremenu, Mary Bell govori svojim kolegama da je ubila Martina Browna. Njezina reputacija hvalisanja i laži spriječila je bilo koga da ozbiljno shvati njezine tvrdnje. Sve dok drugi dječak nije pronađen mrtav. 31. srpnja, dva mjeseca nakon prvog ubojstva, Mary Bell i njezina prijateljica Norma zadavile su trogodišnjeg Briana Howea. Ovaj put Bell je škarama raskomadao tijelo, prerezao mu bedra i odrezao penis.

Meri i Norma nisu dobro prikrile svoj interes za istragu tijekom razgovora s policijom. Norma je bila uzbuđena, dok je Mary izbjegavala, pogotovo kada je policija istaknula da je viđena s Brianom Howeom na dan njegove smrti. Na dan Brianova sprovoda, Meri je uočena kako vreba ispred njegove kuće. Čak se nasmiješila i protrljala ruke kad je ugledala njegov lijes. Ponovno su je pozvali na razgovor, a Meri je, možda osjetivši da se istražitelji približavaju, izmislila priču o tome da je vidjela osmogodišnjeg dječaka kako tuče Briana na dan njegove smrti.

  • Dječak je držao slomljene škare, rekla je. To je bila velika greška Mary Bell: skrivanje sakaćenja škarama od tiska i javnosti. Taj detalj znaju samo istražitelji i još jedna osoba: Brianov ubojica. Norma i Meri obje su se slomile pod daljnjim ispitivanjem. Norma je počela surađivati ​​s policijom i uplela Mary, koja je priznala da je bila prisutna tijekom ubojstva Briana Howea, ali je pokušala okriviti Normu. Obje djevojke su optužene i zakazano je suđenje.

Tijekom suđenja, tužitelji su rekli sudu da je Mary Bell izvršila ubojstvo “isključivo zbog uzbuđenja i uzbuđenja ubojstva”. U međuvremenu, britanski mediji opisali su ubojicu djece kao “lošu pozadinu”. Što se dogodilo s Mary Bell nakon ubojstva? gdje je ona sada Očito je Mary Bell liječenje i oporavak 12 godina kasnije impresionirao vlasti, te je puštena 1980. godine. Ona je na uvjetnoj slobodi, što znači da tehnički još uvijek služi kaznu, ali to može činiti dok je živa, a zajednica je na strogoj probnoj slobodi.

  • Meri Belle dobila je novi identitet koji joj je ne samo dao priliku za novi život, već ju je i zaštitio od svjetla tabloida. Ipak, bila je prisiljena nekoliko puta seliti kako bi izbjegla progon tabloida, novina i javnosti, koji su uvijek nalazili načina da joj uđu u trag. Stvari su se pogoršale nakon što je Meri rodila kćer 1984.

Kći nije saznala za majčine zločine sve do svoje 14. godine, kada je jedan tabloid zatražio od njezina izvanbračnog supruga da ih oboje uđu u trag. Ubrzo je skupina novinara opkolila njezinu kuću i utaborila se ispred nje. Obitelj je morala pobjeći iz kuće s plahtama preko glave. Danas se Meri Bell nalazi u zaštitnom pritvoru na nepoznatoj adresi. I ona i njezina kći ostaju anonimne i zaštićene su sudskim nalogom.