Kulturne razlike između muškarca koji potječe iz užurbane metropole i žene koja potječe iz ruralnog područja očite su, no neki njegov način razmišljanja doživljavaju pomalo rudimentarnim zbog njegova priznanja da se oženio Stanom isključivo na temelju njezine nevinosti. Intrigantna priča o Beograđaninu Igoru (čiji je pravi identitet poznat redakciji) (33) i njegovom braku sa Stanom iz sela kraj Požarevca (27) u posljednje je vrijeme izazvala veliku pozornost.

  • Ono što ga čini posebno fascinantnim je kontroverza oko “nevinosti djevojke”, teme za koju se smatralo da je riješena i ostavila iza sebe svaki spor. Unatoč kulturološkim razlikama između muškarca koji dolazi iz užurbane metropole i žene odrasle u ruralnoj provinciji, ima onih koji njegov način razmišljanja doživljavaju relativno nesofisticiranim zbog njegove tvrdnje da se Stanom oženio isključivo na temelju njezine nevinosti.

“Prije nego što smo se odlučili vjenčati, proveli smo solidne četiri godine u posvećenoj vezi”, započinje svoju ispovijest i nastavlja s daljnjim. Bio sam ugodno iznenađen kada sam saznao da dolazi iz ugledne obitelji i da je imala šarmantan odgoj, iako sam bio svjestan njezine ograničene izloženosti svijetu. Iznenadilo me kad sam saznao da je još uvijek nevina. Moram priznati, bilo mi je to prilično simpatično i uživao sam u pomisli da nije bila ni s kim prije mene.

  • Čak i nakon četiri godine veze, Mladić je strpljivo čekao jutro nakon vjenčanja za intimne odnose, što im je bila prva bračna noć. Prema ovoj osobi, u početku je naišao na sramežljivost u njezinom ponašanju, ali u roku od nekoliko minuta, riješila se svojih inhibicija i postupno prihvatila novopronađeno oslobođenje. Iskustvo je, tvrdi, nadmašilo sva očekivanja i nadmašilo njegove susrete s iskusnijim pojedincima.

Umjesto da je pasivno ležao i gledao u strop, bio je zatečen njezinim aktivnim sudjelovanjem i entuzijazmom. Izazovi su se pojavili prije vjenčanja. Svaki dan koji je prolazio jačao je njihovu vezu, kako su se njihove obitelji upoznavale, a nisu se pojavili nikakvi znakovi koji bi upućivali na to da bi njihov različit odgoj i podrijetlo predstavljali bilo kakav problem. No, sve se promijenilo kada su se odlučili vjenčati. Kako smo počeli organizirati vjenčanje, pojavili su se početni izazovi.

  • Moja je želja bila ležeran ručak s užom obitelji i prijateljima, dok je ona zamišljala tradicionalniju aferu s crkvenim obredom, matičarom, velikom kupolom šampanjca i glazbom uživo. Iako to baš i nije bio moj preferirani pristup, pristao sam. Uostalom, ako bi joj to donijelo radost, zašto ne? Nije to zahtijevalo značajnije odricanje s moje strane, ispričao je. “Potpuno smo se slagali, pa smo odlučili unajmiti prostrani prostor za smještaj njezine brojne obitelji koja je željela pokazati svoje ‘poštovanje’.

Međutim, ubrzo sam primijetio da su njezini roditelji postali uključeniji više nego što sam očekivao. Imali su rezerve prema jelovnik i inzistirali na tradicionalnom pečenju umjesto tipične restoranske hrane, shvatio sam da su zamislili određenu viziju za svoj poseban dan, potrudio sam se suosjećati s njima i uvjerio sam ih vlastitim roditeljima da se ne miješaju i ne izražavaju prigovore.

  • Vjerovao sam da je važno prepustiti nevjesti posljednju riječ.” objašnjava čovjek. Kako je stigao dan vjenčanja, pojavila se situacija koja je natjerala ovog mladića da prekine šutnju. Iako duboko cijenim različite običaje i tradicije koji postoje, dogodio se incident koji me natjerao da progovorim.

Dogodilo se to na dan vjenčanja, kada su me mladenkini roditelji obavijestili da su odredili osobu koja će sjediti na ulazu u lokal i pedantno bilježiti sve darove. Ali to nije bilo sve! Također su inzistirali da se odmah otvore sve novčane omotnice i dokumentira točan iznos koji je svaki gost dao. Ovo je za mene bila kap koja je prelila čašu! Osjetio sam kako mi je krvni tlak naglo skočio na alarmantnih 300, dok me frustracija izjedala. I dan danas me samo sjećanje na taj trenutak ispunjava bijesom.