Haris Berković, renomirani pjevač i nekadašnji pobjednik takmičenja talenata “Zvezde Granda”, nadaleko je poznat po svom skromnom držanju i nesklonosti prema centru pažnje. Javna istupanja su za njega rijetkost, jer svoju energiju i predanost radije usmjerava u usavršavanje svog zanata. Pored svojih muzičkih aktivnosti, Haris takođe daje prioritet održavanju svoje fizičke kondicije kroz rigorozne sesije u teretani, fino podešavanje svojih vokalnih sposobnosti i pružanje izuzetnih performansi.

Nakon nedavne pauze, Haris je iskoristio blage ljetne dane da se prepusti zasluženom opuštanju i kvalitetnom provodu sa svojim dragim prijateljima. Uprkos tome što nije bio aktivan učesnik na društvenim mrežama, odlučio je da svojim vernim pratiocima ponudi uvid u svoj lični život. Kroz niz zajedničkih fotografija prikazao je svoje uživanje u plivanju i ležernim trenucima provedenim uz hrvatsku obalu koja oduzima dah. Haris je doživio primjetne transformacije u svom fizičkom izgledu, one koje su bile odsutne već duže vrijeme.

Njegov nekada mladalački i “bebi” izgled sada je ustupio mjesto zrelijem i ostarjelom izgledu, koji odiše dojmom mudrosti i iskustva. Iako njegovi mišići možda više nisu u središtu pažnje, neosporno je da on još uvijek posjeduje neosporan šarm i privlačnost. Haris Berković je sjajan primjer umjetnika koji je predan stalnom rastu i prilagođavanju u nemilosrdnoj potrazi za svojim muzičkim snovima. Uspon Harisa Berkovića do slave potaknuo je učešćem na veoma zapaženom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

Međutim, upravo je njegova romantična veza sa proslavljenom pevačicom Radom Manojlović istinski rasplamsala radoznalost medija. Zanosna ljubavna priča između Harisa i Rade postala je vruća tema za novinare, koji su željni da otkriju detalje njihove veze. Rada Manojlović se tada već etablirala kao omiljena pevačica sa odanim fanovima, dok je Haris, talenat u usponu, hipnotizirao publiku svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima.