Gorica Popović, renomirana glumica koju su proslavile uloge urbanih žena i povijesnih ličnosti, svoj je fokus usmjerila na komične, satirične i glazbene izvedbe na pozornici i na platnu. Njezino umjetničko umijeće nadilazi glumu, jer se također bavi slikarstvom i primijenjenom umjetnošću. Godinama u sretnom braku s jazz glazbenikom Nenadom Petrovićem, višestruka karijera Gorice Popović nastavlja napredovati. Kad smo već kod ljeta, kakvo je bilo vaše? Moj je počeo s naznakom strepnje zbog prevelikog opterećenja. Rasporedi snimanja druge i treće sezone “Popadije” i treće sezone “Zbornice” bili su postavljeni, stvarajući zahtjevan ambijent. Srećom, ovo drugo smo odlučili odgoditi za jesen, pa sam tako mogao iskoristiti zasluženi odmor. “Popadija” je snimana na pitoresknim lokacijama Velike i Male Moštanice, uz pratnju srdačne i gostoljubive glumačke ekipe i ekipe.

Bilo mi je veliko zadovoljstvo uključiti se u ovaj projekt i preuzeti izazovnu ulogu Živane, žene koja se bori s teškoćama prilagodbe modernom svijetu. Potječete iz Kragujevca, uskog grada u kojem se svi poznaju. Imate li sjećanja na popadije iz djetinjstva? Dok se moja baka čvrsto držala te tradicije, moji su roditelji imali drugačija uvjerenja, tako da je to bilo pomalo izvan naše uobičajene rutine. Obilježavali bismo određene vjerske praznike, poput Velikog petka, a svećenik bi došao blagosloviti vodu. Moja je baka redovito išla u crkvu, a brat i ja smo bili kršteni. Iako naša religijska uključenost nije bila osobito jaka, ipak smo zadržali povezanost s našom vjerom.

Trenutno živim u svojoj kući na Srebrnom jezeru. Kao samoprozvani putnik, na put u Istru krenuo sam sa svojom kumom Biljom Krstić. Naši ljubazni domaćini u Puli bili su Igor i Mira Galo, naši dragi prijatelji. Putovanje nas je odvelo i u očaravajuće gradove Trst i Brione. U mjesecu rujnu smo se odvažili na Grčku, točnije na Sitoniju, a naše putovanje završili smo u Ohridu, mjestu koje čuva drage uspomene na ljetovanja iz djetinjstva provedena s roditeljima. Tijekom boravka u Strugi izbrusio sam vrijednu vještinu: plivanje. Nedavno sam, nakon duljeg vremena, imao priliku ponovno se povezati s prijateljima iz te regije, a iskustvo je bilo nevjerojatno dirljivo. Od sveg srca preporučam posjet glasovitom manastiru Sveti Naum i uživanje u svjetski poznatoj turističkoj ponudi koje Ohrid ima u izobilju.

Kad smo već kod putovanja, idete li na put s Biljom Krstić bez supružnika? (smijeh) Moj suprug i ja dijelimo odgovornost brige za naša tri psa. Štoviše, moj partner više nije osobito sklon putovanjima, već je istražio bezbrojna odredišta s No Smoking Orchestrom od 1999. Doživio je gotovo svako zamislivo mjesto, zbog čega je privlačnost putovanja nestala. Umjesto toga, nalazi utjehu u našoj rezidenciji u Silver Lakeu, posvećujući svoje vrijeme našim voljenim psima. Kao predani vegan i ljubitelj životinja, predaje i jazz saksofon u cijenjenoj glazbenoj školi “Stanković”. Unatoč našim suprotnim interesima, radosno smo održavali uspješan brak više od tri desetljeća, uživajući u našem skladnom životu usred prirode.