Pevač Nedeljko Bilkić ostavio je neizbrisiv trag u muzičkom svetu, a pesma “Krčma u planini” predstavlja vrhunac njegovog umetničkog stvaralaštva. Ukoliko ste se ikada zapitali o misterioznoj krčmi i tajanstvenoj Mari zbog koje se pije, ovo je prilika da saznate više. U gostovanju u emisiji “Pusti brigu” na Kurir televiziji, Bilkić je otkrio tajne koje su krije iza ove pesme, pružajući nam uvid u svoj svet umetnosti i inspiracije.GDE SE NALAZE KRČMA I LEPA MARA? Nedeljko Bilkić otkrio NEVEROVATNU priču o čuvenoj pesmi: Napisana za 10 minuta, zbog konobarice!

Pre nego što je razjasnio zagonetnu priču o krčmi i Mari, Bilkić je podelio svoju strast prema pevanju i pesmi koja ga je oduvek ispunjavala:”Čitav život volim da pevam. Iako sam se pripremao da postanem mašinski inženjer, duša i srce su mi uvek bili u pesmi. Danas sam tu, volim ljude i druženje, i uvek sam spreman da pevam, čak i nakon napornog putovanja.”Potom je otkrio lokaciju legendarne krčme i zavodljive Mare koja je bila inspiracija za pesmu:

“Ta čarobna krčma nalazi se u Bosni, tačnije na Komaru, na jednoj krivini. Sećam se, tu smo svratili moj prijatelj, pokojni Miroslav Čonkić, koji je vodio program i pevao u horu opere u Novom Sadu. On je bio ljubitelj konjaka, a usluživala ga je Mara – zanosna, lepa, vitka. Bio je to trenutak inspiracije. On je popio konjak za deset minuta i napisao celu pesmu. Samo je dao tekst i rekao ‘pravi melodiju’. Postavio sam tu pesmu kao četvrtu na ploči, kao da nije važna, ali ta Mara i krčma su se same izborile i postale hit.”