U dobi od 50 godina Zdravko je konačno izgovorio riječ “da”, označivši kraj svog životnog momaštva i početak veze s Aleksandrom, koju je upoznao još kao studentica geografije. Prije službenog braka proveli su jedanaest godina zajedno u duboko romantičnoj vezi.

Zdravko Čolić, renomirana muška zvijezda na Balkanu, dugi je niz godina u blaženom braku sa suprugom Aleksandrom. Par ima sreću što ima dvije prekrasne kćeri Unu i Laru. Dok se Aleksandra radi povučeno i rijetko se pojavljuje u javnosti, ekipa “Blica” uspjela je uhvatiti rijedak trenutak njenog ljetnog šopinga u supermarketu u blizini njihove obiteljske kuće. Tom prigodom Čolina supruga bila je odjevena u bijelu košulju kratkih rukava, crne hlače i udobne papuče, dok je u rukama nosila torbe.

Mnoge će možda iznenaditi činjenica da je pjevačeva obitelj u to vrijeme imala privatnog šofera. Ovaj šofer je bio odgovoran za pomoć Aleksandri tako što je otvorio vrata automobila, pratio je u kupnji namirnica i ponavljao ovu rutinu nakon njihovog povratka u njezinu vilu. Vrijedi istaći da su Čola i Aleksandra već dugi niz godina u sretnom braku. Aleksandra, cijenjena profesorica geografije, pjevaču je uvijek bila nepokolebljiva podrška tijekom cijele njihove veze. Njihovo vjenčanje održalo se 1. svibnja, a bilo je i skeptika koji su smatrali da se radi o šali za emisiju skrivene kamere, kaže Čola.

Iz hira smo donijeli spontanu odluku da se vjenčamo na Prvi maj, zbog čega su se ljudi oko nas zapitali je li sve to šala snimljena kamerom. S obzirom na duljinu našeg predanog partnerstva, činilo se da je to prirodan i savršen napredak. Kamen temeljac svakog trajnog odnosa izgrađen je na temelju poštovanja i prijateljstva. Unatoč mogućim preprekama koje se mogu pojaviti, suživot može imati nepredviđene prednosti, kako je Zdravko u to vrijeme primijetio. Čola je opširnije ispričao svoju vezu s Aleksandrom, prisjetivši se kako ga je njezina iskrenost i nevinost osvojila. Istaknuo je kako svaki muškarac želi partnericu koja će brinuti o njemu, što je nedvojbeno ključna uloga u njihovoj vezi. Njihov prvi susret dogodio se u Makarskoj, a unatoč Aleksandrinom studiju u Beogradu, uspješno su održali vezu i naposljetku iskovali dublju vezu.