Prozvan u medijima usvojenim sinom Lepe Brene, unio je neizmjernu radost i sreću u život proslavljene folk zvijezde. Biografija Lepe Brene zadivljujuća je priča o trajnoj slavi glazbene zvijezde, ispunjena izvanrednim postignućima, priznanjima, zadivljujućim susretima, intrigantnim anegdotama, pa čak i nesvakidašnjim zgodama koje bi mogle parirati privlačnosti Hollywooda.

  • 2009. godine se šuškalo o Breni i Bobi, koji su poput Angeline Jolie i Brada Pitta dospjeli na naslovnice zbog odluke da posvoje trogodišnjeg dječaka s Filipina, što je ispričala Andreja Damnjanović. Prvotna percepcija pukog trača učvrstila se kada se pojavila televizijska snimka koja je uhvatila trenutak u kojem dijete tamne puti pjevačicu oslovljava s “mama”.

Različiti mediji navode da je incident bio pomno isplaniran marketinški trik, zbog čega su glavni akteri odgovorili na objašnjenje. Tijekom prijema u našoj diplomatskoj misiji u Manili, imao sam zadovoljstvo upoznati Deliju i Viktora, Johnnyjeve roditelje, kao i Boba i sebe. Kako je naš razgovor tekao, postalo je očito da dijelimo duboku povezanost, što me navelo da ih pozovem da nam se pridruže u Beogradu i pomognu u vođenju našeg kućanstva.

Ovakvo mišljenje odzvanja riječima Lepe Brene. Lepa Brena je pojasnila da su Delija i Viktor još od malena bili u nedoumici hoće li prihvatiti naš poziv. Ipak, na kraju su postigli povoljan zaključak i preselili se u Srbiju. Obavili su uredno potrebne prijave i trenutno žive u kući na Bežanijskoj kosi, koja pripada Slobodanu i meni. – Vijest me iznenadila, natjerala me da zastanem i razmislim.

  • Tijekom tog vremena posjedovao sam mnoštvo snimaka i namjerno sam odlučio ne progovoriti niti zadirati u privatnost Jonnyjevih roditelja. Izrazili su želju da ostanu zaštićeni od medija i čvrsto vjeruju da njihov sin ne bi trebao biti u javnosti. Kao njihov poslodavac, svesrdno poštujem njihove želje. Bitno je napomenuti da su Jonnyjevi roditelji živi i zdravi te o posvojenju nema govora.

Unatoč tome, ne mogu a da ne gledam na Jonnyja kao na sastavni dio vlastite obitelji. Po dolasku u Beograd, Džonijevi roditelji nisu gubili vrijeme i sina upisali u vrtić, te su im omogućili da se u potpunosti posvete svojim obavezama u stanu Živojinovića. U dobi od tri godine, dječak je bez napora prihvatio svoje novo okruženje i pokazao zadivljujuću jezičnu sposobnost tečno razgovarajući na tri različita jezika: filipinskom, engleskom i srpskom. – Razvio sam jaku vezu s njim i iskreno mi je stalo do njega.

  • Neizmjerno me veseli kada ga imam priliku voditi u vrtić umjesto njegovih roditelja. Ovo iskustvo me istinski oduševljava. Dok idemo od kuće do vrtića, razgovaramo i uživamo u međusobnom druženju. Kad ga ostavim kod njegovih učitelja, veselo mi maše i nježno me pozdravlja s “Bok, mama” ili “Bok, Breno”. Važno je napomenuti da iako gajim duboke roditeljske osjećaje prema njemu, nikada nisam razmišljala o posvajanju.

Nakon što je dječak krenuo u školovanje, tročlana se obitelj vratila na Filipine, pa je priča o šarmantnom Johnnyju, kojeg je Brena željela posvojiti, postupno izblijedila iz sjećanja. Lepa Brena, proslavljena jugoslavenska pjevačica, rođenog imena Fahreta Jahić Živojinović, na svijet je došla 20. listopada 1960. godine u Tuzli. Svoje formativne godine provela je u Brčkom, gdje su je otac Abid i majka Ifeta podarili skromnom i bezbrižnom odrastanju.

  • Brena je blagoslovljena i sestrom Faketom i bratom Farukom. Njen akademski put je započeo u prestižnoj Osnovnoj školi “Zaim Mušanović”, gdje je briljirala i stekla titulu učenice generacije. Ne samo da je napredovala u studiju, već je Brena svoj talent pokazala i u košarci, iskoristivši svoju impresivnu visinu od 180 cm u svoju korist. Svoje vrijeme posvetila je usavršavanju u cijenjenom klubu “Interplet” u Brcu. Nadimak Brena dodijelio joj je Vlade Bajera, njezin profesor tjelesnog. Pri ulasku u srednju školu, sa sedamnaest godina, sudjelovala je na natjecanju „Mladi graditelji“.