Sloboda Mićalović, glumica poznata po svom glumačkom talentu i zadivljujućoj ljepoti, vrlo je cijenjena u Srbiji ali i šire. Leskovac je oduvijek bio omiljeni i ujedno njen rodni grad, jer su se njeni roditelji tamo preselili zbog očevih radnih obaveza. Rođena i odrasla u Leskovcu, tamo je nastavila i dio svog obrazovanja prije nego što su okolnosti zahtijevale promjenu studija.

U početku je pomisao da se odvoji od roditelja bila i primamljiva i zastrašujuća. Iako je primala financijsku pomoć i uzdržavanje od svojih roditelja, zadatak pronalaženja vlastitog mjesta za život postao je njezina isključiva odgovornost. Prijevremenim upisom na tečaj uspjela je osigurati mjesto u studentskom domu, iako to možda nije bio njezin idealan izbor. Zbog toga su ona i njezina prijateljica odlučile iznajmiti sobu od žene. U iskrenom intervjuu s Vesnom Dedić simpatična glumica otvoreno je iznijela te detalje, otkrivajući intimne aspekte Slobodinog osobnog života koji su dosad bili nepoznati kako Dediću tako i ostatku nacije.

Sloboda i ja imamo svaka svoju sobu u kući. U početku smo odlučili naš pekmez i ajvar čuvati na terasi, ali nam je gazdarica ljubazno ponudila na korištenje svoj hladnjak. Čak je odredila prvu i drugu policu za naše stvari. Ovo je bio prvi put da je Boba, koja se rado prisjeća svojih studentskih dana unatoč izazovima dijeljenja sobe, svjedočila ovakvoj gesti i čula Slobodu kako u šali kaže: “Ne vrijedi.” Sa svojim ambicijama spakiranim u jedan kofer prošetala je Balkanskom ulicom stvarajući usput drage uspomene. Uz izvanrednu finoću, Vesna i Sloboda besprijekorno su orkestrirale izvanrednu razmjenu, otkrivajući dublji osjećaj otvorenosti i ljubazno pozivajući cijenjene goste.

Omiljena glumica, koja osvaja srca publike, neustrašivo je ogolila svoja najskrivenija razmišljanja. Upravo ta nefiltrirana autentičnost, u kombinaciji s njezinom nepobitnom vještinom, potiče sve veću potražnju za ulaznicama za očaravajuću produkciju koju ona vodi. Slobodina postignuća dosegla su neviđene visine jer dijeli ekran sa suprugom Vojinom Ćetkovićem u vrlo hvaljenoj trećoj sezoni revolucionarne serije “Tajna vinove loze”. Nadalje, njezin film “Jorgovani” osvaja publiku zadivljujućim scenama, odvlačeći je u kina. Sloboda, nekoć mlada žena ljepote, ambicije i poniznosti, procvjetala je u cijenjenu umjetnicu koja izaziva poštovanje mnogih, uključujući znanstvenike.

Iz skromne sobe pod gazdaričinim krovom postala je ponosna vlasnica stana u Beogradu i šarmantne vikendice. Priča se da je uspjeh njezine serije Slobodi i njezinom suprugu omogućio kupnju stana za voljene kćeri Mili i Veru. Biografija: Rođena 21. kolovoza 1984. u Leskovcu, Sloboda potječe iz obitelji duboko ukorijenjene u svijet umjetnosti. Njena majka Milica je vrsna frizerka, dok njen otac Dragan krasi scenu kao glumac cenjenog Narodnog pozorišta u Leskovcu. Sloboda, drugo dijete u obitelji, ima mlađu sestru Draganu Mićalović, koja se također bavila glumom, te stariju sestru Mirjanu, koja je uspjela kao voditeljica. Slobodu je put odveo u renomiranu Srednju glazbenu školu „Stanislav Binički“, koju je završila nakon što se pridružila zboru i pokazala svoj glazbeni talent.

Međutim, njezina prava strast bila je gluma. Godine 1999., nakon incidenta s bombom, Sloboda je s ocem krenula na put u Beograd na prijemni ispit za Fakultet dramskih umjetnosti. Unatoč izazovima s kojima su se susreli, uključujući iscrpljujuću 12-satnu vožnju vlakom zbog oštećene infrastrukture, otac je stao uz nju, podržavao njezinu odluku i pratio je na svakom koraku. Naime, Sloboda je danas u sretnom braku s proslavljenim glumcem Vojinom Ćetkovićem. S odličnim uspjehom svladala je početni ispit i upisala se u cijenjenu klasu koju su vodili profesori Predrag Bajčetić i Anita Mančić.

Prijelaz na život u užurbanom gradu, daleko od podrške njezine obitelji, predstavljao je veliku prepreku. Bilo je trenutaka kada je razmišljala o tome da se preda i povuče u udobnost svog rodnog grada. No, njezin profesor pronicljivo je prepoznao njezinu želju da ide na maturalnu večer u Leskovac i poduzeo odlučnu akciju da je odvrati. Produživši joj satove glume do ponoći, on joj je učinkovito pomrsio planove da uhvati autobus. Iako je gajila trunku kivnosti prema njemu zbog njegove intervencije, duboko u sebi je priznala da se vjerojatno ne bi vratila u Beograd bez obzira na to. U novoj nastambi životni prostor dijelila je sa svojim najdražim suputnikom Zoranom Bečićem.