Zanimanje dostavljača postaje sve popularnije, posebno u Beogradu. Međutim, još uvijek postoji nekoliko neodgovorenih pitanja u vezi s ovim poslom. Najhitnije pitanje je koliko dostavljač može zaraditi, a priča se da može zaraditi od 1000 do 1500 eura mjesečno. Nažalost, ne postoji jasan odgovor na ovo pitanje jer zarada ovisi o raznim čimbenicima. Uprkos brojnim otvorenim poslovima i konkursima koji se svakodnevno otvaraju u Beogradu, Novom Sadu i manjim gradovima, potražnja za dostavljačima je, čini se, nepromijenjena.

Uobičajena zabluda o dostavljačima je da ih psi neće ugristi zbog njihovog posla. Prošli mjesec sam osobno zaradio ukupno 117.526 dinara. Iako posao može biti zahtjevan, poput cjelodnevnog rada ili penjanja na nekoliko katova bez lifta, riječ je o vrijednom zanimanju, pokazao je na TikToku jedan dostavljač iz unutrašnjosti otkrivši torbu punu zarade. Muškarac je objasnio da njegova dnevnica iznosi 4.520 dinara. Važno je napomenuti da ovaj dostavljač ne radi u Beogradu, gdje su zarade dva ili tri puta veća.

U komentarima ispod videa neki korisnici tvrde da mjesečno u glavnom gradu Srbije inkasiraju od 200.000 do 300.000 dinara. Jedan pojedinac navodi da je 1000 eura za šest dana rada odjednom, najvjerojatnije osam do deset sati dnevno, zapanjujuće mali iznos. S njim se slaže i drugi komentator, dodajući da se kao dostavljač može dobro zaraditi, ali mora biti dostupan barem 10 sati.

Rad na puno radno vrijeme, pa čak i samo vikendom, donosi platu od 117.000 dinara, što je uporedivo s radom na dva posla. Sa 16-satnim radnim vremenom teško je povjerovati da bi netko zaradio samo 4.520 dinara, što nije vrijedno cjelodnevnog truda.