Pevačica Nada Obrić otvorila je vrata svog doma svojim pratiocima na društvenim mrežama, omogućavajući im da vide delić njenog stana. Iako stan nije uređen prema najnovijim trendovima, Nada se trudila da ga učini besprekornim i prijatnim mestom za boravak.

Pevačica, koja je sada u penziji, posvetila je pažnju detaljima koji je podsećaju na neka lepa stara vremena. Posebno ponosna je na svoju terasu koju je sama uredila i koja je njen omiljeni deo stana. Na fotografijama se može videti prostrana dnevna soba sa trpezarijom, gde verovatno dočekuje goste i uživa sa prijateljima.

  • Na policama se nalaze uspomene s putovanja, kao i predmeti iz njenog života. Cveće je prisutno u izobilju, a pevačica je pokazala i svoju kolekciju šoljica za kafu. Ponosno prikazuje i nagradu za životno delo koju je dobila 2019. godine, kao i brojne diplome i priznanja koje je stekla tokom dugogodišnje karijere.

Nadin dom gotovo nikada nije prazan, jer joj društvo prave deca Itana i Saša, kao i unuci i brojni prijatelji koje rado gosti. Stan Nade Obrić predstavlja pravu oazu luksuza i mira, podsećajući mnoge na dom porodice Popadić iz čuvene serije “Bolji život” .

BONUS TEKST

Najnovije vesti iz oblasti savremene medicine ističu limun kao moćan prirodni lek protiv raka. Američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, objavio je da limun ima sposobnost uništavanja kancerogenih ćelija čak 10.000 puta snažnije od hemoterapije, a što je još važnije, ne utiče na zdrave ćelije. Ipak, tačna količina limuna koja bi bila efikasna nije još precizno određena.

Već vekovima se zna da je limun moćan antioksidans i lek protiv različitih bolesti, uključujući rak. Beli luk i limun su ključni sastojci drevnog tibetanskog leka starog preko 2000 godina, koji, između ostalog, pomaže u prevenciji tumora. Limun ima pozitivan uticaj na razne oblike raka, posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa.

Limun u kombinaciji sa zelenim čajem može pružiti dodatne zdravstvene prednosti. Katehini u zelenom čaju smanjuju rizik od raka i srčanih oboljenja, a dodavanje limunovog soka pojačava ovu korist, delujući posebno zahvaljujući prisustvu vitamina C. Kombinacija zelenog čaja i limuna pomaže telu da bolje apsorbuje katehine.

Osim toga, limun sadrži vitamin C koji poboljšava imunitet i usporava starenje. Limunska kiselina pomaže u neutralisanju toksičnih materija, olakšava varenje i ubrzava sagorevanje masti. Limun takođe sadrži selen, koji ima antidepresivno dejstvo.

Limun je dostupan tokom cele godine i može se koristiti u različitim oblicima: kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, čorbama, slatkim i slanim kolačima, te u kombinaciji s ribom i mesom.

Ne treba zaboraviti da je kora limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore ima antiseptičko dejstvo, dok flavonoidi podstiču razmenu kiseonika u telu.

Limun je citrusno voće koje potiče iz Azije, ali se danas uzgaja širom sveta zbog svoje upotrebe u kulinarstvu, pićima, medicini i kozmetici. Voće je poznato po svom osvežavajućem ukusu i kiselosti, a najčešće se koristi u obliku soka, kore ili celog ploda.

Nutritivna vrednost:

Limun je bogat vitaminom C, koji je ključan za jačanje imunološkog sistema i zdravlje kože. Takođe sadrži i druge vitamine i minerale, uključujući vitamin B6, kalijum, magnezijum i vlakna. Limun takođe sadrži antioksidante, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u telu.

Zdravstvene koristi:

Jačanje imuniteta: Limunov sok je odličan izvor vitamina C, koji pomaže u jačanju imuniteta i sprečavanju prehlade i gripa.
Detoksikacija: Sok od limuna može da pomogne u čišćenju organizma od toksina i poboljšanju funkcije jetre.
Poboljšanje varenja: Limunska kiselina može da pomogne u varenju i smanji nadutost.
Zdravlje srca: Zbog visokog sadržaja kalijuma, limun može da doprinese održavanju zdravlja srca.
Antioksidanti: Antioksidanti iz limuna mogu da pomognu u zaštiti ćelija od oštećenja i usporavanju procesa starenja.

Limun se može koristiti na različite načine:

Pića: Može se dodati u vodu, čaj, smoothie ili koktele za osvežavajući ukus.
Kuvanje: Koristi se za poboljšanje ukusa salata, jela od mesa, ribe i povrća.
Pečenje: Kora limuna može se koristiti za aromatizovanje kolača, torti i drugih poslastica.
Kozmetika: Sok od limuna može se koristiti kao prirodni tonik za kožu i kosu.

Saveti:

Limun treba čuvati na hladnom mestu kako bi se očuvala njegova svežina.
Kada koristite limunov sok, preporučuje se da ga razblažite vodom kako biste smanjili kiselost.
Budite oprezni sa prekomernom upotrebom limunovog soka, jer može oštetiti zubnu gleđ zbog kiselosti.