Dr. Filgud je već nekoliko puta tokom gostovanja u različitim televizijskim emisijama opširno raspravljao o opasnostima povezanim s modernim dijetama i otkrio “tajni” lijek za mršavljenje koji prema njemu garantuje i učinkovite rezultate. Gostujući u emisiji Jutro TV Prve dr. Saša Plećević, poznat i kao dr. Filgud, razotkrio je brojne nedostatke poznatih dijeta poput autofagije, keto i detox sokova. Naglasio je da te dijete često daju kontraproduktivne rezultate.

Prema njegovoj tvrdnji, proces autofagije povezan je i s debljanjem i s razvojem metaboličkih poremećaja. Prema njemu, nedostaci proizlaze iz toga što pojedinci osjećaju pretjeranu glad koja postaje nepodnošljiva. Nezdravi aspekt leži u obrascu jedenja samo 4 sata, a zatim izdržavanja 20-satnog perioda posta, što u konačnici dovodi do smanjenja metabolizma. Posljedično, ako netko konzumira manje kalorija, debljanje postaje neizbježno. Naglasio je da keto dijeta stavlja snažan naglasak na smanjenje unosa ugljikohidrata, prisiljavajući tijelo da se oslanja na masti kao svoj primarni izvor energije. Dodatno, tvrdi da prekomjeran unos masti i proteina može imati štetne učinke na zdravlje, potencijalno povećavajući rizik od dijabetesa.

Prema njegovim riječima, prisutnost masti ometa stanice tako što onemogućuje ulazak šećera. Detoksikacija sokovima pojavila se kao vrlo omiljen pristup detoksikaciji, a dr. Filgud tvrdi da učinkovito smanjuje unos u tijelo i uskraćuje mu esencijalne hranjive tvari. Strastveno je uzvikivao kako iscijeđeni sok iz četiri naranče jednostavno nesmetano prolazi kroz probavni sustav. Ova izvanredna osobina čini ga iznimnim izborom za pojedince koji žele regulirati razinu inzulina ili kontrolirati dijabetes. Proces detoksikacije koji nudi Broys Juices doista je stvarnost, ali se isključivo primjenjuje na onkološkim pacijentima unutar strogo regulirane klinike u Švicarskoj. Važno je napomenuti da postoje inherentni rizici od acidoze povezani s pretjeranom konzumacijom svježe cijeđenog voća. Nadalje, tvrdi se da čak ni naizgled bezazlena kombinacija vode i limuna nema opipljive koristi.

On preporučuje da popijete čašu obične vode. Osim toga, naletio je na čudesnu tehniku ​​skidanja kilograma. Dr. Filgud je zaključio da ključ uspješnog mršavljenja leži u umjerenosti i bavljenju redovitom tjelesnom aktivnošću, umjesto oslanjanja na bilo kakve čarobne lijekove. Ako slučajno čitate ovaj određeni tekst, velika je vjerojatnost da ste u stisci s vremenom i da tražite učinkovite metode za skidanje neželjenih kilograma. Moguće je da se često nalazite u ovoj nevolji i da ste se umorili od stalnih podsjetnika da smanjite unos ugljikohidrata dok istovremeno povećavate unos proteina i povrća, da ostanete hidrirani i redovito vježbate.

Prema opsežnom znanstvenom istraživanju provedenom 2007. godine u 22 europske zemlje, pokazalo se da u Hrvatskoj živi najviše srčanih bolesnika koji se klasificiraju kao pretili. Nalazi ovog istraživanja objavljeni su u prestižnom European Journal of Preventive Cardiology. Studija je obuhvatila nevjerojatnih 14.000 osoba koje su primljene u bolnice zbog srčanog udara ili drugih kardiovaskularnih bolesti. Primarni cilj ovog istraživanja bio je pažljivo ispitati različite čimbenike rizika prisutne kod ovih pacijenata, kao i procijeniti sva moguća poboljšanja ili pogoršanja njihovog stanja. Brzo mršavljenje može se postići raznim metodama. Iako je većina ovih metoda usredotočena na promjenu vaše prehrane i povećanje tjelesne aktivnosti, važno je napomenuti da se ne radi samo o pronalaženju savršene ravnoteže između ugljikohidrata i proteina ili guranje sebe do ruba iscrpljenosti vježbanjem.

Studija objavljena u časopisu Perspectives on Psychological Science potvrdila je da pojedinci koji vode dnevnike hrane konzumiraju otprilike 15% manje hrane u usporedbi s onima koji to ne čine. Važno je voditi računa o vikendima, budući da je zasebna studija objavljena u časopisu Obesity 2012. pokazala da ljudi u to vrijeme unose dodatnih 115 kalorija dnevno. Ove dodatne kalorije uglavnom dolaze od alkohola i masti. Kada pratite svoj unos hrane, važno je uzeti u obzir kalorije koje unose dodaci, umaci, začini, pića i grickalice. To je odlučujući faktor u tome hoćete li izgubiti ili dobiti na težini.