Tamara Vučić može se podičiti izuzetnom karijerom koju je ostvarila pre nego što je postala prva dama Srbije, a kasnije je osvojila svet svojim humanitarnim radom.Detalj iz biografije o kome se malo zna: Evo koliko godina zapravo ima Tamara Vučić

Rođena kao Tamara Đukanović u Loznici 1981. godine, ona će 11. aprila proslaviti svoj 43. rođendan. Došavši u Beograd radi studija, upisala je engleski jezik na Filološkom fakultetu, ali je diplomirala na Fakultetu političkih nauka. Takođe, poseduje znanje engleskog i francuskog jezika, a svoje obrazovanje dodatno je proširila završavanjem Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova. Od 2010. godine radila je kao savetnica u ovom ministarstvu. Malo je poznato da je Tamara neko vreme bila novinarka i prepoznatljivo televizijsko lice.

Današnja prva dama Srbije posvetila se humanitarnom radu, s posebnim fokusom na dobrobit dece i ranog razvoja. Tamara je pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj deteta i inkluziju pod nazivom “Ukras sveta”. Ovaj centar ima za cilj pružanje kvalitetne pomoći porodicama kroz rano dijagnostikovanje, intervencije i savremene terapije.

Tamara je nagrađena Plaketom mira Humanitarne organizacije “Nađi Raula” iz Niša. Iako se mnogo toga promenilo otkako je postala prva dama Srbije, Tamara je ostala dosledna sebi, kako u svom izgledu tako i u svom stilu života. Njeno obrazovanje i predan rad na karijeri sada su u drugom planu jer je pre svega majka Vukana i supruga prvog čoveka Srbije. Njena besprekorna biografija može služiti kao uzor mnogim mladim ženama.

Njena međunarodna prisutnost od Njujorka, preko Kijeva do Pekinga, svedoči o njenom društvenom uticaju. Tamara se susretala sa mnogim značajnim ličnostima, uključujući Mišela Obamu, Melaniju Tramp, Olenu Zelenski i Peng Lijuan, prve dame SAD, Ukrajine i Kine. Održava i prijateljske odnose sa pripadnicima plemstva i rado prisustvuje događajima koje organizuje porodica Karađorđević.