U društvu u kojem je promiskuitet rasprostranjen, postojala je jedna osoba koja mi se zaista izdvajala. Janjuš, koji je ranije bio diskvalifikovan i otac je ćerke, uspeo je da obezbedi četvrto mesto na takmičenju zbog doslednog nastupa i odbijanja da se obračuna sa Majom. Dejan je, birajući svoja tri najbolja takmičara, Anu smatrao potencijalnom prevarantom, ali je priznao značaj njenog ličnog puta i prepreke koje je morala da savlada.

Slično tome, prema vlastitoj ocjeni, ja također uključujem Bilala među prva tri kandidata uprkos negativnim primjedbama upućenim meni i omalovažavanju ostalih učesnica. Čvrsto vjerujem u Bilalovo pravo da se izrazi i bori za svoja uvjerenja na svoj jedinstven način. Porijeklom iz Bosne, Bilal, mladi musliman, pokazao je ogromnu hrabrost razotkrivajući svoje najdublje ja, čak i suočen sa pogrdnim komentarima i uvredljivim činom gađanja svinjetinom od strane kolega takmičara.

Ovaj konkretan incident poslužio mi je kao dirljivo buđenje, potaknuvši me da dođem do duboke spoznaje da su sve negativne primjedbe ili komentari koje je on možda dao o meni na kraju beznačajni. Kada je u pitanju izbor mog vrhunskog izbora, nema sumnje da je Ivan Marinković glavni. Imajući privilegiju da s njim podijelim isto iskustvo u rijalitiju, mogao sam iz prve ruke svjedočiti njegovoj izvanrednoj elokvenciji i intelektu, što mu je donijelo zasluženi nadimak “predavač”.

Štaviše, njegova zadivljujuća dostignuća nadmašena su samo zapanjujućom transformacijom koju je prošao nakon susreta sa Jelenom. Zaista, ova četiri takmičara posjeduju izvanredan spoj talenta, otpornosti i odlučnosti, što ih čini nesumnjivo izuzetnim pojedincima koji imaju sve potrebne kvalitete da izađu kao pobjednici u ovom vrlo zahtjevnom takmičenju, uprkos brojnim izazovima i preprekama na koje se moraju susresti na svom putu. način.