Akijeva priča svjedoči o ideji da život ne piše samo priče, već romane. U razdoblju od samo tri godine Akijeva prisutnost bila je značajna, no nažalost sve je naglo prekinuto iznenadnom smrću. Aki je održavao diskretnu vezu s Barbarom, koja je od njega bila mlađa 27 godina.

  • Njihova je veza ostala skrivena od očiju javnosti, a malo tko je imao saznanja o Barbarinom izgledu, jer se ona nikada nije ispoljila. Nakon dva odvojena braka, Aki je radosti očinstva iskusio kroz prvu zajednicu, koja je rezultirala rođenjem sina Kristijana, koji je, poput svog poznatog oca, zaljubljenik u glazbu. U njegovom drugom braku s Ingrid, koji je trajao gotovo četrdeset godina, par je dobio kćer Dinu.

Ipak, valja napomenuti da su Aki i Ingrid odlučili ostati u privatnom životu te se nikada nisu zajedno pojavljivali u javnosti. Rođen u Nišu, Aleksandar Aki Rahimovski preselio se u Skoplje s obitelji tijekom ranih godina. Budući da mu je otac bio profesor glazbe, na svoj je glazbeni put krenuo sa svojih sedam godina upisom u glazbenu školu, smjer klavir i pjevanje.

  • Tijekom tinejdžerskih godina aktivno je sudjelovao u više bendova, uključujući Vakuum, Krvna braća i Tor, pokazujući svoj talent na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Upravo te godine susreće se s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem Husom i Juricom Pađenom. Zajedno su uz pomoć menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe osnovali izvornu formaciju Parnog valjka.

Kao dijete gajio je strast prema nogometu, no nakon ozljede svim se srcem posvetio glazbi, slijedeći stope svog oca. Kako prenosi Biografija.com, Aleksandar Rahimovski, popularno zvani Aki, bio je poznati pjevač i frontmen grupe “Parni valjak”. Rođen je u Nišu 05.06.1955. Nadaleko priznati i cijenjeni glazbeni ansambl Parni valjak stekao je kult sljedbenika tijekom svoje impresivne tri desetljeća karijere.

  • Iako su se raspali 2009., grupa se nedavno ponovno okupila i predstavila dugo očekivani povratnički album. Obrazovanje Rođen u Nišu, Aki je isprva živio u Nišu prije nego što se njegova obitelj preselila u Skoplje. S nepunih sedam godina Aki je krenuo na svoj glazbeni put upisom u glazbenu školu, zaslugom oca koji je bio glazbeni pedagog. Tamo je marljivo nastavio studirati klavir i vokal.

Osobne stvari Gotovo četiri desetljeća Aki je bio u braku s Ingrid Rahimovski. Aki je ponosni otac dvoje djece, Kristijana Rahimovskog, sina iz prethodnog braka i kćerke Edine. U 65. godini ponovno je postao otac kada je dobio kćer s tada 37-godišnjom medicinskom sestrom iz Novog Mesta, Slovenkom Barbarom Vesel. Dugi niz godina Aki i njegov sin Kristijan bili su u burnoj vezi. Naime, Kristijan je medijima otvoreno otkrio kako je njihov odnos bio napet od njegovih ranih godina.

  • Začudo, njihova se dinamika nije popravila ni kada je Kristijan nastavio glazbenu karijeru; umjesto toga, pogoršalo se. Aki, koji je svoj osobni život radije držao u tajnosti, nije opširno pričao o njihovoj vezi. Ipak, priznao je da je Kristijan njegova krv i meso, neosporna veza koja se ne može zanemariti. Unatoč razlikama, cijela se obitelj ipak zna okupiti u Skoplju za svečane prilike. Unatoč nedostatku formalnog kulinarskog obrazovanja, Aki je u slobodnim trenucima uživao u eksperimentiranju u kuhinji.

Uz svoju strast prema kuhanju, također je imao sklonost spašavanju zalutalih mačaka i pasa. U mladosti se posvetio nogometu, igrajući za cijenjeni klub “Vardar”. Međutim, ozljeda povezana sa sportom potaknula ga je da se fokusira na svoju ljubav prema glazbi, ostavivši iza sebe svoje nogometne težnje. Posao S navršenih 19 godina Aki seli u Zagreb. Prije osnivanja Parnog valjka svoj je glazbeni talent ispoljio u još nekoliko bendova, a to su Vakuum, Krvna braća i Tor.

  • Putevi mu se susreću 1975. godine s Huseinom Hasanefendićem zvanim Husa, poznatim skladateljem i gitaristom, ali i Juricom Pađenom. Iste godine Aki s Vladimirom Mihaljekom osniva inauguralnu grupu Parni valjak.

Osim Akija Rahimovskog, u početnoj postavi bili su ranije spomenuti Husein Hasanefendić, Srećko Antonioli, Zlatko Mišić (poznatiji kao Fuma) i Jurica Pađen. Godine 1976. bend je objavio svoj inauguracijski studijski album pod nazivom “Come to the show”. Ovaj album objavila je beogradska diskografska kuća “PGP-RTB”, a njihov naredni album objavila je zagrebačka diskografska kuća “Jugoton” pod nazivom “Glavom kroz zid”.