U današnjem vremenu i modernom  društvu plastična kirurgija postala je raširena pojava, čak i među maloljetnicima, uzrokujući pad u vrednovanju prirodne ljepote. Adolescentice se sve više odlučuju za tjelesne modifikacije, čime doprinose normalizaciji ovog trenda. Primjer koji ilustrira ovu pojavu je influencerica i majka četvero djece, Juju Ferrari, koja je javno priznala da se tijekom života podvrgnula nekoliko plastičnih operacija.

 

 

 

Juju Ferrari je kao tinejdžerica krenula u potragu za savršenstvom jer je smatrala da ne odgovara standardima ljepote koji prevladavaju među njezinim vršnjacima. Njezino divljenje tjelesnoj građi Barbie i slavnih osoba poput Kim Kardashian i Cardi B na kraju je rezultiralo ovisnošću o plastičnim operacijama. No, njezina potraga za idealnim tijelom otišla je predaleko, a posljednjim je zahvatom prekoračila granice sigurnosti i zdravlja. Ubrizgavanje enormne količine industrijskog silikona u njezinu stražnjicu izazvalo je iznimnu nelagodu i gubitak funkcionalnosti. Osnovne vježbe postale su nemoguće zbog ozbiljnosti oštećenja. Ubrizgavanje tako velikih količina silikona može biti smrtonosno i predstavlja značajan zdravstveni rizik. Njezin promijenjeni izgled nije prošao nezapaženo u društvu i korisnicima društvenih mreža, a Juju Ferrari dobila je brojne negativne i uvredljive komentare.

 

 

 

Mnogi su kritizirali njezino povećanje stražnjice, tvrdeći da izgleda previše umjetno i nesrazmjerno s ostatkom tijela. Bilo je i onih koji su je kritizirali, navodeći njezin status majke četvero djece kao dokaz da nije primjeren uzor. Te su osobe imale problema s njezinim izgledom i ponašanjem. Ovi su komentari duboko utjecali na samopouzdanje Juju Ferrari i naveli je da požali zbog postupka kojem se podvrgla. U pokušaju da umanji negativne povratne informacije, Ferrari sada koristi softver za uređivanje fotografija i filtre kako bi smanjio veličinu njezine stražnjice na fotografijama. No, ta praksa ne može promijeniti činjenicu da se podvrgava riskantnim zahvatima u potrazi za nedostižnim standardima ljepote.