Zdravko Čolić, visoko cijenjeni vokal porijeklom iz prelijepe zemlje Bosne i Hercegovine, predstavlja kultnu figuru u muzičkoj industriji, posebno na prostorima bivše Jugoslavije. Sa diskografijom koja izaziva strahopoštovanje koja se može pohvaliti impresivnim petnaest studijskih albuma, ovaj legendarni pjevač je bez napora isporučio široku lepezu singlova na vrhu top lista koji su osvojili srca i duše miliona tokom njegovog slavnog umjetničkog putovanja.

Uprkos tome što je krenuo u svoju muzičku odiseju kasnih 1960-ih, Čolićeva trajna popularnost i nepokolebljiva baza obožavatelja nastavljaju da napreduju, učvršćujući njegov status muzičke senzacije bez premca našeg vremena. Zdravko Čolić ističe se kao izuzetno talentovan vokal, nadmašujući mnoge druge u svojoj oblasti u proteklih četrdeset godina. Ono što ga izdvaja je njegov neuporedivi integritet i nepokolebljiva privrženost svojim vrijednostima, jer nikada nije bio upleten u bilo kakve skandale ili kompromitovao svoje principe nastupajući za pojedince koji nisu u skladu s njegovim uvjerenjima.

Za razliku od mnogih umjetnika vođenih novčanom dobiti, Čolićeva motivacija uvijek je proizašla iz njegove istinske strasti za muzikom. Zapravo, njegov trenutni proces rezervacije zahteva značajan depozit od 50.000 evra, što odražava ne samo njegovu ogromnu popularnost već i njegovu nepokolebljivu posvećenost pružanju izuzetnih performansi. Što se tiče porijekla, dosljedno je tvrdio da je porijeklom iz Sarajeva, ali se na kraju otkrilo da njegovi pravi korijeni leže u čudnom hercegovačkom gradiću Vlahovićima.

Njegov rođeni rođak je hrabro istupio, rasvijetlivši činjenicu da se naselje Vlahovići nalazi oko 15 kilometara od Ljubinja. Ispostavilo se da upravo iz ovog sela potiče Čolićeva loza po ocu, sa ocem Vladom i dedom Dušanom, a da sada u njemu živi samo njegov stric Milivoje. “Ovo je kuća u kojoj je Vlad rođen. Kao što vidite turska je arhitektura.