Ljubomora, koja je bila ogromna prepreka, ometala je vezu između sibirskog para, unatoč njihovoj dubokoj ljubavi jedno prema drugome. Muževa sumnja u ženinu vjernost od samog početka poticala je činjenica da njihova kći nimalo ne sliči na njega, a sumnje su ga godinama izjedale, zatežući njegove obiteljske veze.

Tijekom godina odrastanja Aljone Romanove, bila je izložena nemilosrdnim optužbama da je njezin biološki otac netko drugi, a ne čovjek za kojeg je vjerovala da joj je otac. Prema njegovoj perspektivi, za ovu situaciju kriva je nevjera njegove supruge. Tek kada je Aljona napunila 38 godina, enigma je konačno razotkrivena, otkrivajući šokantnu istinu koja je cijelu zajednicu ostavila bez riječi. Igrom sudbine Aljona Romanova i Gulsin Kudrjakova našle su se pod brigom pogrešnih skrbnika. Obitelji koje su nesvjesno odgojile ovu djecu doživjele su nezamislive okolnosti koje su nadmašile i njihovu najluđu maštu.

Aljonini roditelji ostali su zaprepašteni kada su otkrili da im je dijete oduzeto, što je bila posljedica velike pogreške sovjetskog bolničkog osoblja 1982. kada su novorođenčad greškom zamijenili. Posljedice takvih neopreznih i neodgovornih postupaka promijenile su životne putove brojnih pojedinaca. U intervjuu za “The Sun” Aljona je podijelila srcedrapajuće iskustvo žene koja ju je odgojila, a koja je trpjela stalna ismijavanja, čak i od vlastitog muža koji ju je optuživao da je nevjerna. Unatoč ovoj nevolji, Aljona pokazuje različite karakteristike koje se obično nalaze u azijskim populacijama, koje prevladavaju među stanovnicima planinske sibirske pokrajine Tuva.

No valja napomenuti da su Aljonini biološki roditelji slovenskog podrijetla. Ogroman pritisak na kraju je postao prevelik za Vasilijinu majku. Kako bi ublažila sve nedoumice, odlučila se podvrgnuti DNK analizi i obratila se televizijskom programu specijaliziranom za utvrđivanje roditeljstva. Aljona je osjetila olakšanje nakon što je primila rezultate testa, a uplakana je izrazila svoje emocije. U dobi od trinaest godina, Aljona i Gulsina, koje su greškom zamijenjene pri rođenju, konačno su doživjele svoj dugo očekivani prvi susret. Sve je počelo kada je Aljonin otac posjetio bolnicu i u susjednom selu naletio na dijete koje je nevjerojatno sličilo njemu.

Aljonin otac odmah je obavijestio njezinu majku, koja je potom odjurila u bolnicu kako bi provjerila je li ovo dijete doista njihovo. Odlučna da ponovno spoji obitelji, hrabra tinejdžerica preuzela je na sebe potragu za obitelji koja živi u selu Pokrovka. Nažalost, njezine su se nade za sretan ponovni susret raspršile. Kad sam prvi put stigla u Vasiliju, dom moje biološke majke, dočekala sam se s neprijateljstvom, a ne raširenih ruku, te su me odmah izbacili. Vasilja, moja majka, reagirala je uzrujano i eruptirala u napadaj vike kad me pogledala, u početku niječući moj pravi identitet i postajući sve tjeskobnija. U početku je Ona i Gulsina veza bila isključivo putem društvenih medija, bez ikakve izravne komunikacije.

Međutim, njihovi su se putevi konačno ukrstili u susjednom gradu Kizilu godinama kasnije, zapalivši duboko i značajno prijateljstvo. Aljona je ispričala da je njezina obiteljska veza započela kada je imala priliku upoznati svog biološkog oca i kada su je novopronađeni rođaci toplo zagrlili. Kako se njihovo prijateljstvo s vremenom produbljivalo, dvoje prijatelja sudjelovali su u televizijskom programu koji je potvrdio sumnje koje je Aljona gajila. Nažalost, njezini nebiološki roditelji teško su prihvatili ovo otkriće. Vasilija je čak priznala da nikada nije mogla uspostaviti tako intimnu vezu s vlastitom biološkom kćeri. Rezultati DNK testa bili su potpuno iznenađenje, unatoč godinama nagađanja.

Suočavanje sa stvarnošću da su njihova djeca zamijenjena pri rođenju pokazalo se kao težak zadatak. Unatoč dugotrajnom kaotičnom načinu života i trenutnoj tjeskobi s kojom se suočavaju, obitelji su dobile samo jednu ispriku od bolnice. Zbog toga njihovi pravni zastupnici traže odštetu putem ruskog pravosudnog sustava. Unatoč tome, postoje oni koji tvrde da emocionalna patnja koju su doživjele obitelji nadilazi novčanu naknadu. Neprocjenjivu vezu s njihovim biološkim roditeljima nije moguće obnoviti, bez obzira na novčanu naknadu.