Čedomir Čeda Jovanović je široko priznat kao istaknuta ličnost u srpskoj politici, budući da je osnovan i trenutno obavlja funkciju predsednika Liberalno demokratske partije. Osim političke karijere, Jovanović je dao značajan doprinos i na polju književnosti, posebno kao dramaturg. Jedno od njegovih zapaženih dela je knjiga „Moj sukob sa prošlošću“, koja je objavljena 2005.

Ovaj tekst koji izaziva razmišljanje bavi se životom uticajnih pojedinaca u srpskom društvu tokom tog perioda i istražuje osnovne motive njihovih postupaka. Jovanović je ovom knjigom želeo da inspiriše one koji su se razočarali u politički aktivizam, pozivajući ih da istraju u svojim nastojanjima. Osim književnih aktivnosti, Jovanović je aktivno radio na promociji kulturne razmjene i njegovanju okruženja otvorenosti i očuvanja identiteta Sarajeva na međunarodnoj sceni. Njegov neumorni trud u tom pogledu je priznat 2010. godine kada mu je uručena prestižna nagrada Isa-beg Ishaković.

Svečana dodjela priznanja održana je u cijenjenom Narodnom pozorištu u Sarajevu, što je svjedočanstvo Jovanovićevog značajnog doprinosa u zagovaranju kulturnog dijaloga i očuvanju bogate sarajevske baštine. Politička pozicija Čedomira Jovanovića često je izazivala pažnju medija, ali je dosledno isticao značaj svoje porodice i najmilijih. Dobro je dokumentovano da su Čedomir Jovanović i Jelena Savić imali četvoro dece: Janu Hart, Zoru Fejt, Anđeliju Fej i Mihajlu Lajf. Ovo četvoro djece postiglo je izuzetan uspjeh i izuzetni su učenici, izvori ogromnog ponosa za svoje roditelje.

Mihajlo se trenutno školuje u stranoj zemlji, a dok se udubljuje u studije, njegovi roditelji uživaju u utehi i udobnosti svog voljenog porodičnog boravka uz drage ćerke Čedomiru Jovanović i Jelenu Savić. U domaćinstvu Jovanovića Čedomir i njegova supruga imaju tri ćerke, a upravo Anđelija, najmlađa od njih tri, i dalje odiše očaravajućom i zadivljujućom aurom nevinosti i šarma.