Nažalost, Branka Sovrlić doživjela je i provalu u svoj dom i pritom zadobila ozljede. Poznata pjevačica Branka Sovrlić našla se u situaciji koja je nadmašila i njezinu najluđu maštu. Bilo je to kao iz napetog trilera ili jezivog horor filma.

  • Nažalost, njezin dom postao je nesretna meta provalnika, a sudbina koja je zadesila i mnoge druge poznate osobe, kako je ranije spomenula Branka Sovrlić. Raskošna vila u Brankinom vlasništvu u sarajevskom naselju Iliža postala je glavna meta lopova zbog reputacije da se u njoj nalazi velika zbirka vrijednih umjetnina. Unatoč ogromnom bogatstvu, Branka Sovrlić roni suze žudeći za nečim što sebi ne može priuštiti.

Iako radije ne želi razgovarati o ovom nesretnom događaju, jednom je prilikom ispričala najmučniji trenutak svog života. – Raspravu o tome radije izbjegavam. Nekad su lopovi harali i niti jedna pjevačeva rezidencija nije bila pošteđena njihovog upada. Čak je i moj susjed, koji je umirovljenik i živi u mojoj neposrednoj blizini, postao žrtva ove nesretne pojave. Branka je ispričala mučan susret s lopovima koji su joj nanijeli fizičku ozljedu.

  • Odgovarajući s iskrenim emocijama, izrazila je zahvalnost što su počinitelji uhićeni. Nakon incidenta, njezin je suprug poduzeo proaktivne mjere kako bi poboljšao sigurnost njihove kuće, uključujući postavljanje nadzornih kamera i ojačana vrata. Unatoč ovim mjerama opreza, Branka je priznala da je stekla naviku pažljivog pregledavanja njihovih stvari pri ulasku u kuću, što je dugotrajni podsjetnik na invaziju na njezin osobni prostor.

Teško ju je opteretila uznemirujuća spoznaja da je netko prekapao po njezinim stvarima. U stanu Branke Sovrlić, mjestu događaja, bilo je kao iz filma. Bio sam ispunjen užasom, ali sam se na kraju uspio suprotstaviti jednom od njih. Čak su me i udarali vatrenim oružjem po glavi od čega mi je potekla krv i gotovo su mi svu kosu obrijali.

Zbog toga sam morala dobiti tri šava. U tom je trenutku Sovrlić samouvjereno izjavio: “Posjedujem vještine judo prvaka, koje me čine otpornim na strah, čak i pred naoružanim protivnicima. Želja mi je izbrisati ovo sjećanje iz svog uma i nikada ga se više ne sjetiti.

BONUS TEKST:

  • Smještena u prednjem dijelu vrata, ispod Adamove jabučice, štitnjača, poznata i kao štitnjača, ima veliko značenje u endokrinom sustavu tijela. Nalik na leptira, sastoji se od dva režnja spojena vitkim dijelom poznatim kao prevlaka. Primarna funkcija štitnjače je stvaranje hormona koji reguliraju metabolizam i imaju presudan utjecaj na rast, razvoj i rad različitih tjelesnih tkiva.

Dolje je predstavljeno nekoliko bitnih čimbenika koji se odnose na štitnjaču: Štitnjača proizvodi dva primarna hormona, tiroksin (T4) i trijodtironin (T3). Ovi hormoni, koji sadrže jod, igraju ključnu ulogu u regulaciji metabolizma, utječući na tjelesnu potrošnju energije. Kontrola lučenja hormona štitnjače djeluje preko osovine hipotalamus-hipofiza-štitnjača.

  • Unutar mozga, hipotalamus oslobađa hormon koji pokreće hipofizu da oslobađa hormon, koji zatim stimulira štitnjaču da proizvodi tiroksin (T4) i trijodtironin (T3). Štitnjača je povezana s nekoliko funkcionalnih poremećaja. Jedan takav poremećaj je hipotireoza, koju karakterizira neadekvatna proizvodnja hormona u žlijezdi. Ovo se stanje može očitovati simptomima poput umora, debljanja i depresije.

Suprotno tome, hipertireoza nastaje kada štitnjača prekomjerno proizvodi hormone, što rezultira simptomima kao što su gubitak težine, nervoza i ubrzan rad srca. Prevalencija bolesti štitnjače prvenstveno se pripisuje dvama autoimunim poremećajima: Hashimotovom tireoiditisu, koji rezultira hipotireozom, i Gravesovoj bolesti, koja uzrokuje hipertireozu. Liječenje može biti potrebno i za čvorove na štitnjači ili gušavost, što može predstavljati dodatnu zabrinutost.

  • Uloga joda u prehrani je ključna, jer služi kao vitalni element za učinkovit rad štitnjače budući da je primarni sastojak hormona štitnjače. Nedovoljna razina joda može rezultirati raznim komplikacijama štitnjače, uključujući gušavost i kretenizam. Kako biste otkrili i riješili potencijalne probleme sa štitnjačom, korisno je zakazati redovite preglede kod svog liječnika, osobito ako imate obiteljsku povijest bolesti štitnjače ili ako imate simptome poput umora, promjena težine ili problema s raspoloženjem.