Darko Lazić, jedan od najpopularnijih srpskih pjevača poznat po svom zadivljujućem glasu i zaraznom osmijehu, prošao je mukotrpan put sličan Golgoti. Njegova bitka bila je daleko od ugodne, a cijenjeni narodni umjetnik nije bježao od izražavanja svoje muke, tražeći utjehu u alkoholu. Iskreno je otkrio svoje strašne noćne more, često mučene vizijama kobne nesreće koju je doživio. 

Darko Lazić je u svojoj nedavnoj ispovijesti uspio šokirati javnost otkrivši brojne pokušaje da se riješi loših navika. Nakon prometne nesreće uspio sam se malo pribrati, iako ne u potpunosti. Nažalost, ljudi su pogrešno shvatili moj komentar o tome da im je situacija smiješna; Nisam mislio doslovno! Trudila sam se prestati piti, iako se to pokazalo prilično zahtjevnim, i na kraju sam odustala. Jednostavno se nije činilo vrijednim toga kad nisam mogao uspjeti. Darko Lazić čekao je tešku bitku, a često su ga proganjali snovi o umalo kobnoj prometnoj nesreći koju je doživio prije nekoliko godina. Imao sam jasan san o automobilskoj nesreći i probudio sam se obliven znojem, okružen bazenom vode.

Ovo sjećanje služi kao podsjetnik na izazovno razdoblje u mom životu, unatoč mojoj razigranoj prirodi zbog koje drugi ponekad misle da stvari ne shvaćam ozbiljno. Važno je da sada dajem prednost oprezu i da sam naučio iz nesmotrenosti svoje mladosti. Nemam puno za ponuditi u svoju obranu, osim da vjerujem da će se sve odvijati u svoje vrijeme. Lazić tvrdi da se njegov trenutni stil života vrti oko obitelji, zbog čega rijetko izlazi vani. Međutim, otvoreno je izrazio želju da ima veći broj djece. Kaća i ja potpuno smo se posvetili jedno drugome, niti jedan dan nismo razdvojeni. Presretan sam što smo se konačno vjenčali i sada je sve kako treba.

Što se tiče djece, voljela bih imati veliku deseteročlanu obitelj. Međutim, mi idemo polako i dopuštamo da sve dođe na svoje mjesto. Moja je odlučnost očita, a ako me vidite kako uživam u piću, to je obično u lokalnim objektima i restoranima. Put Darka Lazića bio je izazovan, ali stvari se konačno posložile. Nema predviđenog prolaza za ispravak. Tijekom cijelog natjecanja Darko je zadržao suzdržanost i introvertiranost, a novinarima i žiriju odgovarao je krajnje oprezno. Publika ga je obožavala zbog njegove ugodne i pristojne naravi, što je odražavalo njegovo odrastanje u lijepom obiteljskom okruženju. Njegov izniman talent ostao je neupitan, a dobio je ogroman izljev divljenja, pljeska i predviđanja za budućnost ispunjenu glazbenim uspjesima.

Godine 2009. dogodio se nevjerovatan događaj jer je skupio nevjerojatnih 400.000 SMS glasova, nadmašivši sve ostale konkurente i popevši se do željne titule nove Zvijezde Granda. Nakon ovog trijumfa, brzo je postao najtraženiji umjetnik među etabliranim pjevačima, kraseći pozornicu svojim očaravajućim nastupima gotovo svaki dan u tjednu. U inozemstvu su ga štovali i kitili novčanicama, uz ionako izdašne naknade za njegova pojavljivanja. Svoje bajkovito putovanje zapečatio je ženidbom s kolegicom Anom Sević, a zajedno su u život uveli prekrasnu kćer. Činilo se kao da će kraj njihove knjige priča trajati vječno. Međutim…

Talentirani pojedinac iz Brestača doživio je transformaciju u bahatu slavnu osobu zahvaljujući faktorima kao što su popularnost, moć, slava ili možda nešto sasvim drugo. Posljedično, njegovo se ime povezivalo s raznim kontroverznim aktivnostima, uključujući nesavjesnu vožnju, neplaćene kazne, incidente s vatrenim oružjem i posjedovanje pretjerano skupih motocikala i automobila. Zanimljivo, naslov njegovog debitantskog singla “Korak do sna ili do dna” kao da jezgrovito sažima njegov život. Mnogi se pitaju bi li Darko ostao tih, smiren i neupadljiv frizer iz Brestača da se nije bavio glazbom.