Navodna vest o braku Bojana Tomovića s devojkom poreklom iz Albanije, koju je navodno upoznao dok je bio na lečenju u psihijatrijskoj ustanovi, izazvala je mnogo spekulacija u javnosti. Priča je sugerisala da su se Bojan i prelepa crnka upoznali dok su se oboje lečili zbog problema s alkoholizmom i bipolarnim poremećajem, ali Bojan sada tvrdi da ništa od toga nije tačno i da je sve rezultat nesporazuma.

Bojan se bori s depresijom i već godinama se leči od bipolarnog poremećaja, a depresija mu teško pada. Na klinici mu pomažu elektroterapijom, koja stimuliše serotonin i druge hormone sreće i zadovoljstva, kada lekovi više ne deluju.

Vest o njegovom braku brzo se proširila nakon što je objavio fotografiju sa ženom na svom Instagram storiju, što je izazvalo glasine da se možda ženi. Međutim, on je jasno izjavio da nije u vezi s tom ženom i da ne planira brak. Bojan Tomović je dodao da je biseksualac i da trenutno nema žene u svom životu.

Pevač se suočava s izazovima mentalnog zdravlja, uključujući nekoliko pokušaja samoubistva i period boravka u psihijatrijskoj ustanovi zbog svojih problema. U poslednje vreme se vratio muzici, što mnogi smatraju pozitivnim korakom prema oporavku. Na nedavnom nastupu u restoranu povodom Dana žena, Bojan se suočio s problemima zbog konzumacije alkohola uprkos blokatoru koji uzima protiv alkoholizma.

 

Bojan Tomović se trudi da se nosi s poteškoćama, a muzika i podrška publike pomažu mu da prevaziđe izazove s kojima se suočava.

BONUS TEKST

Grožđe je često nazivano “hranom bogova” zbog privlačnog izgleda, ukusnog ukusa, visokog nutritivnog sadržaja i brojnih zdravstvenih prednosti. U svetu postoji više od 50 sorti stonog grožđa i više od 60 sorti koje se uzgajaju za proizvodnju vina. Grožđe se deli na crno, belo i crveno, a mnoga istraživanja usmerena su na njegovu ulogu u prevenciji i ublažavanju srčanih oboljenja, iako ima i druge lekovite osobine.

Ovo voće sadrži vitamine A, B i C, folnu kiselinu, enzime, fruktozu, glukozu, proteine i 13 minerala važnih za ljudski organizam, uključujući kalcijum, kalijum, magnezijum, mangan, fosfor, gvožđe, natrijum, cink i selen. Zbog toga je grožđe bogat izvor hranljivih i lekovitih materija.

Studije su pokazale da sok od grožđa i crno vino mogu smanjiti rizik od srčanih oboljenja. Francuzi, koji često konzumiraju crno vino uz jelo, ređe pate od srčanih problema u poređenju s drugim narodima. Crno vino pomaže u sprečavanju začepljenja krvnih sudova, što može dovesti do infarkta srca ili mozga.

Saponini u grožđu se vezuju za holesterol i sprečavaju njegovu apsorpciju u organizam, dok takođe mogu blokirati upale u telu.

Bioflavonoidi u grožđu mogu pomoći u borbi protiv raka uništavanjem ćelija raka. Crveno grožđe je posebno korisno u sprečavanju ove bolesti.

Grožđe takođe sadrži visoku koncentraciju tanina (polifenola), koji mogu pomoći u borbi protiv virusa i tumora.

Određene supstance u grožđu aktiviraju enzime koji povećavaju stabilnost DNK i usporavaju proces starenja organizma.

Grožđe je korisno i za očni vid, pa povećanjem unosa ovog voća možemo smanjiti rizik od gubitka vida za 30-40%.

Suvo grožđe, poznato i kao grožđice, bogato je šećerom i ima visoku nutritivnu vrednost, pa može biti korisno u slučajevima umora, iscrpljenosti i oporavka nakon bolesti.

Ulje semena grožđa pomaže u regulisanju nivoa dobrog i lošeg holesterola u krvi, snizava krvni pritisak i može se koristiti u kuhinji za kuvanje, prženje i prelive za salate. Ulje semena grožđa koristi se i u kozmetici za negu kože tela i lica jer obnavlja i hidrira kožu.

Iako grožđe ima mnogo pozitivnih učinaka na ljudski organizam, postoji nekoliko ograničenja. Osobe s dijabetesom ili želudačnim problemima treba da budu oprezne pri konzumiranju grožđa. Takođe, treba izbegavati kombinaciju grožđa s pivom, mineralnom vodom, mlekom ili dinjama kako bi se izbegli problemi sa stomakom.