Pevač Aco Pejović nedavno je podelio svoje iskustvo sa dijetom kojoj se podvrgao, koja mu je donela značajne rezultate – uspeo je da izgubi pet kilograma, što je posebno impresivno s obzirom na to da je prethodno imao stotinu kilograma. Pejović je otkrio da je uveče izbegavao odlazak u kuhinju i znatno smanjio konzumaciju alkohola i teške hrane. “Nisam popio ni kap vina otkako sam promenio način ishrane! Već neko vreme se suzdržavam… Slatkiši mi nisu veliki izazov, jer ih uopšte ne jedem.

  • Verovatno sam nedostatak šećera nadoknađivao vinom koje sam svakodnevno konzumirao”, priznao je pevač. Ipak, istakao je da mu alkohol nedostaje samo u određenim situacijama. “Kod kuće mi ne nedostaje, ali volim da popijem čašu vina nakon ručka i večere uz neki zalogaj. Tako sam navikao, ali kad te zdravstveni problemi nateraju, čovek se prilagodi. Mene niko nije prisilio. Sam sam doneo odluku da skinem višak kilograma.”

Iako je Aco Pejović uspeo da smrša, priznao je da mu nije bilo lako da smanji količinu hrane koju je svakodnevno unosio, i istakao je da pokušava da ne jede ništa nakon 19 časova kako bi održao svoj novi režim ishrane. “Teško mi je da jedem hranu koja mi se ne dopada. Na primer, povrće, ribu… Odrastao sam u Prijepolju, a ne na obali mora! Riblje specijalitete smo retko jeli, samo za posebne prilike i tokom posta.

  • Znam da je riba zdrava zbog omega-3 masnih kiselina, ali nisam njen ljubitelj. U Prijepolju češće smo jeli jagnjetinu i teletinu nego prasetinu… Od kada sam promenio način ishrane, ponekad pojedem i piletinu”, otkrio je Pejović.

“Imao sam stotinu kilograma. Ali to nije bilo zdravo. Zato ću, kada skinem još pet kilograma, biti zadovoljan. Moram da smršam zbog zdravlja i zbog koncerata! I naravno, zbog leta, jer treba izgledati dobro na plaži. Nije baš privlačno kad stomak ‘viri'”, priznao je pevač. Dodao je da mu je post dodatno pomogao da ostane na pravom putu. “Bio sam na posebnom programu van zemlje u klinici koja se bavi detoksikacijom. Skinuo sam deset kilograma, pa sada vodim računa o ishrani. Takođe, krenuo je veliki post, pa se nadam da ću još neko vreme ostati na dobrom putu kada je u pitanju moja težina.”

BONUS TEKST

Aco Pejović, rođen 22. januara 1972. godine u Beogradu, srpski je pop-folk pevač poznat po svojoj impresivnoj karijeri i prepoznatljivom glasu. Sa više od dve decenije u muzičkoj industriji, Pejović je stekao veliku popularnost širom Balkana i van njenih granica.

Svoju muzičku karijeru započeo je ranih devedesetih godina, a prve korake u muzičkom svetu napravio je kao član grupe “Ministarke” koja je bila popularna u to vreme. Međutim, pravu slavu i priznanje stekao je kao solo izvođač.

Njegov prvi album, “Opet te nema”, objavljen 1997. godine, označio je početak njegove uspešne solo karijere. Nakon toga, Aco Pejović je izdao niz albuma koji su postali hitovi i osvojili srca publike širom regiona. Njegove pesme karakteriše emotivna interpretacija i melodične harmonije.

Pejovićeva muzika često istražuje teme ljubavi, nostalgije i životnih izazova, što je doprinelo njegovoj širokoj popularnosti među različitim generacijama slušalaca. Njegovi koncerti su poznati po energičnoj atmosferi i emotivnom izvođenju.

Pored uspešne muzičke karijere, Aco Pejović je poznat i po svom humanitarnom radu, učestvujući u raznim akcijama i donirajući sredstva za pomoć onima kojima je to potrebno.

Tokom godina, Pejović je osvojio brojne nagrade i priznanja za svoj muzički rad, a njegova popularnost i dalje raste. Sa svojim jedinstvenim glasom i emotivnim pesmama, Aco Pejović ostaje jedan od najvoljenijih izvođača na domaćoj muzičkoj sceni.