Novembar 2024. godine se astrološki karakteriše kao izuzetno značajan i zanimljiv prelazni mesec, sa posebnim osvrtom na Pluton koji se priprema za prelazak iz Jarca u Vodoliju. Ovaj događaj će se desiti 19. novembra, i predstavlja poslednji put da će Pluton boraviti u Jarcu u narednih 250 godina.

Ovaj prelazak simbolizuje velike promene za čitavu ljudsku zajednicu. Kroz ovaj proces, bićemo podsticani da se oslobodimo tradicionalnih veza i očekivanja koja nas drže u prošlosti. Umesto toga, naglašava se važnost oslobađanja od svega što ne doprinosi ostvarenju naših snova.

  • Tokom novembra, pored Plutona, prisutne su i druge značajne astralne energije. Mlad Mesec u Škorpiji, koji se dešava 1. novembra, donosi mogućnost introspekcije i razumevanja životnih događaja, dok Saturn u Ribama, koji postaje direktan 15. novembra, donosi jasnost i fokus na lekcije koje je potrebno usvojiti. No, bez sumnje, Plutonov prelazak iz Jarca u Vodoliju će biti glavni astrološki događaj ovog meseca, najavljujući promene koje će trajati dve decenije.

Mlad Mesec u Škorpiji može vam pomoći da bolje sagledate događaje iz prošlosti i razjasnite svoje misli. Od 3. novembra, Mars u Lavu će dodatno pojačati vašu energiju i motivaciju da ostvarite svoje želje, podstičući vas da ne oklevate u ostvarivanju svojih snova. Venera, planeta koja vlada ljubavlju i finansijama, prelazi u Jarac 11. novembra, što će doneti praktičnost i fokus na strategije za privlačenje bogatstva. Kako Saturn postaje direktan u Ribama, osetićete pojačanu jasnoću i sposobnost da prihvatite lekcije koje vam život donosi.

Što se tiče astroloških prednosti po znakovima:

  • Ovan ima sretan dan 15. novembra kada će se osećati osnaženo da iskoristi prilike. Plutonove promene u njegovom profesionalnom životu donose prilike za ostvarenje ličnih snova.
  • Bik 11. novembra će osećati slobodu da prati svoje unutrašnje želje, što može rezultirati novim ljubavnim ili finansijskim prilikama.
  • Blizanci će 19. novembra započeti novu eru u svom životu, s naglaskom na ličnu transformaciju i duhovnu evoluciju.
  • Rak će, završetkom retrogradnosti Saturna 15. novembra, osetiti povećanje poverenja u svoje izbore i ciljeve.
  • Lav takođe doživljava nagrade na svom profesionalnom putu 15. novembra, zahvaljujući postignućima koja su dosada postignuta.
  • Devica 15. novembra doživljava trenutak ostvarenja, a energija punog Meseca donosi rezultate rada na planovima.
  • Vaga 1. novembra treba da se usredsredi na samoinicijativu i preuzme odgovornost za svoje snove, dok će Škorpija 3. novembra naučiti strpljenje tokom svog novog putovanja.
  • Strelac će, takođe, u novembru doživeti duboke promene zahvaljujući Marsovom prelasku u Lava, što će ojačati njihovu sreću i pomoći im da donesu važne životne odluke. Ovaj mesec se takođe karakteriše kao period učenja i lične transformacije za mnoge horoskopske znakove, sa naglaskom na preuzimanje inicijative, oslobađanje od prošlosti, i fokusiranje na budućnost.

Na kraju, važno je naglasiti da se tokom novembra mnogi znaci suočavaju sa prilika koje će ih podstaći da se oslobode starih obrazaca i krenu ka ostvarenju svojih snova. Ovaj mesec donosi i izazove, ali i ogromne mogućnosti za lični rast i transformaciju.

Dozvolite sebi da dobijete obilne ponude, uključite se u produktivne razgovore ili napravite bilo kakve promene, ali odložite donošenje bilo kakvih konačnih odluka do 15. decembra, kada se Merkura usmerava u Jarcu do 8. januara 2025. Sada je vreme da primite, razmislite i napravite bilo kakve promene kako biste posle 15. decembra mogli dovoljno da verujete sebi da znate šta da kažete.