U nastavku je opsežan vodič o sigurnom trajanju skladištenja piletine u hladnjaku i zamrzivaču: Sirova piletina može se držati u hladnjaku otprilike 1-2 dana. Kako bi mu se produljio rok trajanja, savjetuje se kuhanje ili zamrzavanje nakon tog razdoblja. Ohlađena kuhana piletina može ostati sigurna za konzumaciju otprilike 3-4 dana. Kako bi se spriječio rast bakterija, ključno je osigurati da je piletina pravilno pakirana ili pohranjena u zatvorenoj posudi.

  • Smrznuta sirova piletina može se sigurno čuvati čak 9 mjeseci. Kako biste osigurali najbolju kvalitetu i svježinu, preporučljivo je pravilno zapakirati piletinu prije stavljanja u zamrzivač. Cijelo pile može se sigurno čuvati u zamrzivaču čak godinu dana. Preporučljivo je osigurati da je piletina pravilno pakirana prije zamrzavanja. Kuhana piletina može se držati u zamrzivaču od 2 do 6 mjeseci, ovisno o tome koliko je dobro zapakirana i njenom općem stanju.

Kako bi se smanjio rizik od rasta bakterija i održala kvaliteta hrane, pridržavanje smjernica za sigurno skladištenje hrane je ključno. Dosljedno pratite stanje i datume isteka proizvoda u hladnjaku i zamrzivaču kako biste bili sigurni da su sigurni za jelo. TOP ČLANCI DANA: Danas smo u fokusu umirovljenici, nedvojbeno najugroženija populacija u cijeloj regiji. U pregledu najvećih dužnika za plaćanje državnih računa, na tom popisu umirovljenika stalno nema.

  • To je zato što im je, unatoč skromnoj mirovini, prioritetno podmirenje obveza i to u pravilu među prvima. Bitno je napomenuti da korisnici nisu dužni podnijeti službeni zahtjev za primanje viših mirovina. Fond će koristiti svoju standardnu ​​proceduru za automatski izračun i raspodjelu povećanih iznosa, eliminirajući potrebu za pojedinačnim zahtjevima. Osim toga, počevši od 1. veljače, onima koji su radili u Australiji priznat će se radni staž prema Sporazumu o socijalnom osiguranju.

Ovaj radni staž uzet će se u obzir pri procjeni prava na mirovinu. Kako ističu u PIO fondu, ovaj sporazum ima značajan značaj za sve građane koji su radni vek završili u Srbiji i Australiji, kao i one koji trenutno žive i rade u bilo kojoj od ovih država. Veleposlanstvo Republike Srbije u Canberri procjenjuje da se broj zaraženih pojedinaca kreće između 150.000 i 200.000.

BONUS TEKST

Poznati psihijatar Danijel Amen napravio je skeniranje mozga mladića odgovornog za smrt 27 osoba i došao do zapanjujućeg otkrića. Poznati psihijatar ispitao je mozak dječaka odgovornog za smrt 27 osoba, identificirajući tri primarna čimbenika koji doprinose pojačanoj agresiji u ljudskom mozgu. U nedavnoj epizodi podcasta britanskog poduzetnika Stevena Bartleta, “Dnevnik izvršnog direktora”, dr. Daniel Amen, istaknuti američki stručnjak za moždane poremećaje, otkrio je šokantna saznanja o mozgu masovnog ubojice, opisujući ga kao najnezdraviji koji je imao ikad naišao.

  • Dr. Amen, neurofiziolog i psihijatar, također je hvaljeni autor više stručnih knjiga usmjerenih na razvoj i istraživanje mozga, a utemeljitelj je raznih zaklada u tom području. Tijekom svoje uspješne karijere, procjenjuje se da je proveo skeniranje više od 250.000 mozgova, čime je stekao izvanrednu stručnost. Na pitanje o najnezdravijem mozgu na koji je naišao u karijeri, rekao je da je pripadao masovnom ubojici.

Dr. Amen je izjavio: “15-godišnjak o kojem je riječ je Kip Kenkel. Porijeklom iz Oregona, ovaj je dječak donio vatreno oružje u školu i potom je uhićen. Njegovi su ga roditelji vratili iz zatvora negdje između 18:00 te večeri i 8. :00 ujutro sljedećeg jutra, nažalost, ubio je oba svoja roditelja prije nego što je otišao u srednju školu Thurston u Springfieldu, u Oregonu, gdje je oduzeo živote 25 osoba. “Tijekom suđenja ispitali su njegov mozak kao rezultat mog istraživanja.

  • Nikada nisam susreo 15-godišnjaka s tako velikim oštećenjem mozga, a njegov život je bio dokaz tome”, primijetio je. Kinkel, osuđen za užasan prijestup 1998., sada služi 112-godišnju zatvorsku kaznu u Oregonskoj državnoj popravnoj ustanovi u Salemu. Četiri primarna čimbenika koji doprinose pojačanoj agresiji u ljudskom mozgu. Dr. Amen primijetio je da se Kinkelov mozak čini “skupljenim” i pokušao je razjasniti razloge njegovog lošeg stanja.

S obzirom na to da je tinejdžer ubio svoje roditelje, ovaj psihijatar nije imao pristup objektivnim informacijama o ranim godinama ubojice. Međutim, on teoretizira da je katastrofalno stanje Kinkelovog mozga moglo biti rezultat anoksije – kada tijelo ili mozak u potpunosti gube opskrbu kisikom – pri rođenju, ozbiljne infekcije ili drugog čimbenika koji je “otrovao njegov mozak”, poput olova.

Čini se da svi navedeni čimbenici mogu značajno pridonijeti psihijatrijskim problemima, često a da pojedinci toga nisu svjesni. Prema web stranici dr. Amena, traumatske ozljede mozga, na primjer, mogu povisiti razinu agresije osobe od 35 do čak 90 posto!

  • Prema web stranici, brojni pacijenti na klinici Amen koji pokazuju ekstremno nasilno ponašanje – kao što su ubojice, piromani, silovatelji i bombaši – otkriveni su da imaju abnormalnosti u lijevom temporalnom režnju. Sljepoočni režnjevi, koji se nalaze s obje strane mozga iza očiju i oko sljepoočnica, su područja o kojima je riječ.