U vezama su muškarci prvenstveno fokusirani na jedan ključni aspekt, a ne na bliske veze ili materijalna dobra. Pitanje kako učiniti veze uspješnim je vječno i za mnoge ljude uključuje putovanje učenja. Jedna žena tvrdi da ima ključ za razumijevanje onoga što muškarci žele u vezi i potiče druge da slijede njezino vodstvo, sugerirajući da bi to mogla biti prekretnica između sretnog partnerstva i nezadovoljnog partnera.

  • Na TikToku, psihologinja i kreatorica sadržaja Esther Sarfati otkrila je “što svi muškarci potajno žele od svojih žena, ali nikada neće izraziti”. Ona tvrdi da kada biste “bilo kojeg muškarca u vezi zamolili da bude potpuno iskren o svojim istinskim potrebama, svi bi dali isti odgovor. Što je to što svi ljudi žele?

Psihologija sugerira da je odgovor “intimnost”, što ne mora nužno implicirati seksualnu intimnost, unatoč tome što neki misle kad čuju taj izraz. Tvrdi da vrsta bliskosti koju traže uključuje mogućnost dijeljenja svojih najdubljih strahova, nesigurnosti i neuspjeha sa svojim ženama, a da se i dalje osjećaju prihvaćenima. Smatra da je to zbog činjenice da “mnogi muškarci doživljavaju pritisak društva” i vjeruju da “uvijek moraju uspjeti” i “pronalaziti rješenja”, zbog čega “sanjaju o povratku kući ženi koja im nudi osjećaj mira”. i “prihvaćanje.

  • Izjavila je da današnje žene očekuju da su muškarci “dovoljno emocionalno zreli da razgovaraju o svojim unutarnjim strahovima i osjećajima”, ali kada muškarci izraze te emocije, žene često “paničare” i osjećaju se nesigurno kako se nositi s tim osjećajima, jer nas je društvo uvjetovalo vjerovati da su muškarci ti koji rješavaju probleme. Ona tvrdi da se ta percepcija slabosti javlja kada pojedinci ne mogu pronaći rješenja za probleme.

To je, objašnjava ona, razlog zašto se “većina muškaraca neće ni otvoriti svojim ženama”, jer se boje da će biti osuđivani. Psihologinja nadalje sugerira da s vremena na vrijeme žene “koriste te informacije i bacaju ih u lice muškarcima tijekom svađa. Spomenula je da može postojati zabrinutost da bi muškarčeve “privatne misli” mogle biti otkrivene njezinim “prijateljicama” kako bi joj pomogle u razumijevanju situacije, što je nešto što muškarci obično žele izbjeći.

  • “Međutim, svaki muškarac ima tendenciju tražiti ovu posebnu osobinu u ženi koja podsjeća na njegovu majku, a to nije samo bezuvjetna ljubav; prije je to sposobnost da ga prihvati bez uvjeta”, završila je. U odjeljku za komentare, čovjek je primijetio: “Napokon netko tko to shvaća.” Drugi je komentator rekao da muškarci žele “najboljeg prijatelja i ljubavnika”. Jedna žena je primijetila: “Upravo tako!

Moj partner mi se povjerava o svemu. Imao je hrabrosti otkriti svoje najdublje želje, najveće strahove i najveće nesigurnosti, i NIKADA ga nisam osuđivala zbog toga. Potpuno ga prihvaćam onakvog kakav jest. Druga je osoba spomenula da ne može “govoriti u ime svih muškaraca”, ističući da različiti muškarci daju prioritet različitim aspektima u vezi.