Da biste napravili ovo organsko gnojivo, trebat će vam jedan predmet iz vaše kuhinje. Skuhajte ovaj čaj za svoje orhideje i za nekoliko dana bit ćete zadivljeni njihovom preobrazbom. Procvast će kao prizvane. Poslušajte ovaj savjet s YouTube kanala Garden of Happiness. Prirodno gnojivo za poticanje cvatnje. I ljudi i orhideje uživaju u čaju. Konkretno, crni čaj.

  • Potrebne su nam tri žličice crnog čaja. 1 litra vode na temperaturi vrenja Pet litara vode. 1 žličica praška za pecivo Postupak: Ulijte crni čaj u staklenu posudu, a zatim do vrha dodajte kipuću vodu. Pokrijte poklopcem, umotajte u deku i ostavite da odstoji dok se čaj ne ohladi. Nakon što se ohladi, procijedite čaj kroz cjedilo.

Zatim pomiješajte s 5 litara vode. Zatim dodajte žličicu sode bikarbone. Početni pristup gnojidbi uključuje stavljanje posude s orhidejom u zdjelu. Nanesite ovu otopinu na korijenje orhideje i ostavite da se ocijedi. Crni čaj je bogat mineralima i blagotvornim spojevima koji doprinose ishrani orhideje.

  • Uključuje dušik, kalij i fosfor. Soda bikarbona može povećati pH u posudi, što pomaže u smanjenju kiselosti. Štoviše, može eliminirati štetne insekte, a učinkovit je i protiv gljivica. Drugi pristup je prebacivanje pripremljenog gnojiva u bocu s raspršivačem. Temeljito raspršite cijelu orhideju. Ovaj pristup je sličan primjeni folijarnih gnojiva. Može poslužiti kao organski pesticid za zaštitu vaših biljaka.

Treća metoda uključuje umakanje pamučnog štapića u pripremljeno gnojivo i nanošenje na sve listove. Listovi će imati čistu površinu, a ventilacijski otvori ostat će neometani. Orhideje će imati poboljšanu fotosintezu. Ishod Korijenje će dobiti dovoljno hrane, što će rezultirati živopisnom i zdravom zelenom nijansom. Uz pomoć ovog organskog gnojiva, orhideja će dugo uspijevati i obilno cvjetati. Dodatne informacije potražite u priloženom videu.

BONUS TEKST

Iako bi moglo biti primamljivo zgrabiti pincetu i ukloniti neželjene dlačice, stručnjaci za ljepotu otkrili su da postoje određena područja tijela gdje čupanje nije preporučljivo. Dlake na tim dijelovima tijela ne treba uklanjati pincetom. Nosni organ Bitno je izbjegavati čupanje dlačica u nosu.

  • Nos je gornje područje gdje se ne bi smjela koristiti pinceta. Uvijek se suzdržite od čupanja dlačica u nosu, jer one služe u svrhu blokiranja infekcija i bakterija. Osim toga, može biti iznimno bolno. Mladost Preporučljivo je suzdržati se od uklanjanja dlačica koje izviru iz madeža. Madeži s malim dlačicama prilično su česti; no čupanje tih dlačica može dovesti do upale i infekcije.

Izbjegavajte koristiti pincetu na njima cijelo vrijeme. Bradavice, ispod pazuha i bikini zona. Osim toga, ključno je izbjegavati korištenje pinceta na osjetljivim regijama. Područja kao što su bradavice, bikini zona i ispod pazuha također vrijedi razmotriti prije korištenja pincete. Koža na tim mjestima vrlo je osjetljiva i može brzo postati nadražena ili ožiljci. Akne Kako biste spriječili širenje infekcija, nemojte koristiti pincetu za vađenje prištića.

  • Možda ste primijetili da se prištići ispunjeni gnojem povremeno pojavljuju u blizini linije kose, što često može ukazivati ​​na manju infekciju koja se naziva folikulitis. Možda vjerujete da bi uklanjanje dlaka ublažilo infekciju. Unatoč tome, ova radnja zapravo može pogoršati problem unošenjem bakterija na to mjesto. Osim toga, kako prenosi Klix.ba, pokušaj istiskivanja prištića može rezultirati ožiljcima.