Opće je poznato da feng shui naglašava važnost energije u domu. Kako bi se stvorilo utočište radosti, prosperiteta i blagostanja, ova drevna kineska praksa tvrdi da energija unutar prebivališta mora slobodno cirkulirati. Kako biste osigurali bujanje pozitivne energije u vašem domu, bitno je započeti s ulaznim vratima.

  • Prema feng shui stručnjacima, stara, dotrajala i nečista ulazna vrata vrlo su nepoželjna. Ipak, postoji staro vjerovanje o ulaznim vratima. Naime, ovo vjerovanje sugerira da bi se razvedena žena trebala suzdržati od isticanja ploče s njezinim prijašnjim prezimenom na vratima, jer to može spriječiti dolazak nove ljubavi.

U prijevodu, prisutnost starog prezimena na naslovu koči dotok nove, pozitivne energije, a time i dolazak novih prilika i mogućnosti koje se mogu ukazati. Stoga, osim ako nema valjanih praktičnih razloga, preporučljivo je ukloniti staru natpisnu pločicu i zamijeniti je novom.

BONUS TEKST

Fascinantne teme koje vam možda nisu poznate! Po rođenju dobivamo prezime od naših predaka. Ovo prezime, u kombinaciji s osobnim imenom koje nam je dodijeljeno, simbolizira naše nasljeđe i porijeklo. Prezime vuče podrijetlo iz drugog dijela 14. stoljeća. Unutar slavenskih naroda u tvorbi prezimena korišteni su razni sufiksi. Sufiks -IĆ, koji označava malog ili mladog, među najzastupljenijim je, dok sufiks -VIĆ označava “potomka…”.

  • Istražite dodatne intrigantne činjenice kojih možda niste svjesni: Uživati: Žene u polju diplomacije postižu izvanredna postignuća. Naime, prva žena veleposlanica bila je Aleksandra Kollontai iz Rusije, koja je 1923. godine imenovana sovjetskom veleposlanicom u Norveškoj. Prve kontaktne leće stvorio je Leonardo da Vinci, dizajnirane da se sastoje od tankog stakla koje je sadržavalo vodu.

Koliko vam je vremena potrebno da prijeđete kilometar? Jeste li svjesni koliko je vremena potrebno pužu? Da bi prevalio ovu udaljenost, puž bi trebao neprekidno putovati 14 dana, i danju i noću. Utjecaj mirisnih biljaka na ljudsku psihu je značajan, što dokazuje pregled encefalograma ispitanika uključenih u istraživanje. Utvrđeno je da miris ruže iritira živčani sustav, što dovodi do povećane nervoze.

  • Nasuprot tome, poznato je da mirisi limuna i metvice poboljšavaju kognitivne funkcije i poboljšavaju pamćenje, dok se lavanda povezuje s opuštanjem. U prosjeku, muškarčev nokat svaki dan izraste za 0,1 milimetar. Za potpuno formiranje novog nokta potrebno je otprilike tri mjeseca. Uzrok smrti skladatelja Ludwiga van Beethovena identificiran je kao bolest jetre. Do tog su zaključka znanstvenici došli analizom DNK iz jednog pramena njegove kose.

Jeste li svjesni da se prvi šivaći stroj dogodio 1790. godine? Ovaj stroj stvorio je britanski izumitelj Thomas Saint i u to se vrijeme prvenstveno koristio za šivanje kože. Neselektivno odlaganje otpada? Važno je znati da plastičnom spremniku može trebati i do 50 000 godina da se razgradi i potpuno raspadne. Razmislite o svojim postupcima prije nego što ga odbacite!