Kako biste izbjegli stvaranje znatnog sloja leda u vašem hladnjaku, važno je osigurati da hrana pohranjena u vrećicama i kutijama bude pravilno zatvorena i potpuno ohlađena. Ključno je osigurati da su vrećice i spremnici suhi. Prije nego što ih stavite u hladnjak, preporučljivo je obrisati njihovu vanjštinu kako bi se spriječilo nakupljanje vlage.

  • Osim toga, kako biste spriječili stvaranje leda na stijenkama hladnjaka, neophodno je prethodno očistiti uređaj. Za odmrzavanje započnite tako što ćete isključiti uređaj i ukloniti sav njegov sadržaj. Nakon toga temeljito osušite unutrašnjost. Zatim upotrijebite čistu, suhu krpu od trulexa za nanošenje ulja jer ovaj tretman sprječava stvaranje leda.

Višak vlage u hladnjaku obično pridonosi smrzavanju, stoga je bitno voditi računa o vrećicama i spremnicima koji su pohranjeni u njemu. Provjerite jesu li dobro zatvoreni i potpuno suhi. Ova pažnja pomoći će spriječiti nakupljanje značajnog sloja leda na unutarnjim stijenkama hladnjaka tijekom duljeg razdoblja.

BONUS TEKST

Otopiti led u zamrzivaču može biti jednostavno uz nekoliko koraka:

Isključite zamrzivač: Prvi korak je da isključite zamrzivač iz struje kako biste ga bezbedno odmrznuli. Sklonite svu hranu i stavite je u frižider ili na hladno mesto.

Koristite posudu s toplom vodom: Stavite posudu s toplom (ne ključalom) vodom u zamrzivač. Para će pomoći da se led brže otopi. Takođe možete postaviti peškire ispod posude da upiju vodu kako se led topi.

Koristite fen za kosu: Ako želite ubrzati proces, možete koristiti fen za kosu kako biste zagrejali led. Podesite fen na nisku temperaturu i pažljivo ga koristite na udaljenosti kako ne biste oštetili zamrzivač.

Ručno uklanjanje leda: Kada se led počne topiti i otpuštati, koristite plastičnu lopaticu ili kašiku kako biste pažljivo uklonili veće komade leda. Izbegavajte korišćenje oštrih predmeta kako ne biste oštetili unutrašnjost.

Obrišite zamrzivač: Kada se sav led otopi, obrišite unutrašnjost zamrzivača suvom krpom kako biste uklonili preostalu vlagu.Ponovno uključite zamrzivač: Kada je potpuno suv, uključite zamrzivač i vratite hranu unutra.Ovaj proces možete obavljati redovno kako bi se sprečilo nakupljanje leda.

DODATNI TEKST

Uznemirujuća hipoteza koju je predložila majka nakon što je vidjela svoju djecu s ocem tri godine nakon otmice. Majka troje djece, koja je nestala zajedno s ocem prije tri godine, vjeruje da je njezina kći možda pozvala pomoć kada su viđene kako zajedno šetaju šumom na Novom Zelandu prošli tjedan. Prošlog su tjedna lokalni lovci snimili Toma Phillipsa i njegovo troje djece, koji imaju 11, 9 i 8 godina, dok su šetali šumom.

  • Otac i njegovo troje djece nestali su u prosincu 2021. i do nedavno nisu pronađeni. Lovci koji su snimili susret s ocem i njegovom djecom isprva su posumnjali da su lovokradice i komunicirali iz daljine, da bi se javila djevojčica Jade (11). “Ova je zemlja u privatnom vlasništvu”, primijetio je jedan od lovaca na djevojčinu tvrdnju “da. Lovac je tada upitao je li itko svjestan njihove prisutnosti, na što je djevojka odgovorila: “Nitko, osim tebe.

Majka djece, Kat, sada razmišlja je li njezina kći pokušavala prenijeti poruku široj javnosti. “Je li to molba za pomoć? Je li to slično pitanju: ‘Prepoznaje li itko našu prisutnost?’ Postoji li netko tko će nam priskočiti u pomoć?” Iako ne možemo razaznati ton njezina glasa, vjerujem da je tako”, rekla je majka medijima. Majka vjeruje da joj je kći pokušavala posredno prenijeti poruku, budući da joj je otac bio prisutan.

  • “Majka primjećuje da se čini zabrinutom zbog netočnog izražavanja i da se boji mogućih posljedica svojih riječi kasnije. Svaki od četiri člana obitelji bio je obučen u maskirnu odjeću i nosio je pozamašne ruksake. Phillips je prošao otprilike 10 metara ispred svoje djece, koja su ga slijedila u redu iza njega. Sve relevantne informacije proslijeđene su policiji, što je prvi put u gotovo tri godine da je Kat pogledala bilo kakvu snimku svoje djece.

Majka je izrazila olakšanje što su djeca na sigurnom, no priznala je da ne može pojmiti nevolje koje su proživjeli tijekom godina. U rujnu prošle godine izdana je tjeralica za Tomom Phillipsom u vezi s navodnom teškom pljačkom. Tijela za provođenje zakona daju nagradu od 80.000 australskih dolara za bilo kakvu informaciju o tome gdje se on i djeca nalaze.