Uprkos sve većim kritikama na njegove koncepte i teorije, Sigmund Freud i dalje ostaje najpoznatiji psihijatar u svijetu. Posebno je pružio uvid u suočavanje s konfliktima i antagonistima. Na osnovu načela koje je postavio ugledni austrijski psihijatar Sigmund Freud, može se zaključiti da osoba koja je univerzalno voljena, ne suočava se s problemima i zaštićena je od neljubaznosti, vjerovatno više nije među živima.

  • Ovo ukazuje na to da je susret s negativnošću drugih neizbježna stvarnost, budući da će neprestano postojati. Posjedujete sposobnost reguliranja u kojoj mjeri omalovažavajuće primjedbe utječu na vaš život i određujete svoj odgovor na njih. Kritika, osuda i uvrede od strane drugih mogu potkopati naše samopoštovanje i emocionalno blagostanje. S obzirom na našu emocionalnu prirodu, posve je razumljivo da osjećamo nelagodu kada se suočimo s negativnim komentarima.

U procesu primanja povratnih informacija, bitno je prihvatiti konstruktivnu kritiku od osoba kojima vjerujete. Nasuprot tome, uvrede unutar komunikacije služe kao otrovne strijele kojima se želi nanijeti zlo. Jedina svrha pojedinca koji vas vrijeđa je da vam nanese patnju. Kao što je primijetio Freud, oni koji posjeduju otporan karakter ne dopuštaju sebi da budu opterećeni primjedbama drugih.

  • Ovaj odlomak naglašava važnost promjene našeg gledišta i njegovanja samopouzdanja kako bismo se zaštitili od štetnih utjecaja uvreda i omalovažavajućih komentara. Ovo je u skladu s Freudovom tvrdnjom da na pojedince koji su otporni ne utječe mišljenje drugih. Tijekom života često nailazimo na pojedince koji imaju različite osobnosti i stajališta, što dovodi do razdora.

Ključno je priznati važnost dobivanja konstruktivne kritike od onih koji su nam dragi; međutim, jednako je važno razumjeti da verbalni napadi u komunikaciji funkcioniraju kao štetni projektili namijenjeni nanošenju ozljeda. Ove pogrdne komentare treba promatrati kao odraz karaktera osobe koja ih iznosi, a ne kao nuđenje bilo kakvog značajnog uvida u nas same. Za rješavanje uvredljivih komentara i neprikladnog ponašanja, autor predlaže pristup u dva koraka.

  • U situacijama koje uključuju pojedince s bliskim odnosima koji su u sukobu, preporučljivo je izbjegavati sukobe i umjesto toga dati direktnu afirmaciju kako bi se osporile sve negativne pretpostavke. Ova metoda učinkovito ublažava njihovo ponašanje i štiti od mogućih ozljeda. Za poticanje osjećaja vlastite vrijednosti ključno je razumjeti da se unutarnji mir ne smije oslanjati na vanjske procjene.

Uspostavljanje snažnog osjećaja samopoštovanja zahtijeva sveobuhvatnu samorefleksiju, budući da mišljenja drugih često nisu ni potpuna ni precizna. Radi očuvanja vlastite mentalne i sveukupne dobrobiti, mudro je uspostaviti jasne granice s pojedincima koji pokazuju toksično ponašanje. Ovaj odlomak služi kao važan podsjetnik da stavite naglasak na svoje mentalno zdravlje i opću dobrobit izbjegavajući otrovne pojedince i ne rasipajući dragocjeno vrijeme.

  • Nimo, koji je predstavljao Švicarsku na natjecanju za Pjesmu Eurovizije, osvojio je publiku svojom izvanrednom izvedbom pjesme “The Code”, učvrstivši svoj status moćnog natjecatelja i ostavivši neizbrisiv dojam na prisutne. Odjeven u živahnu ružičastu suknju, osvojio je publiku svojom izuzetnom vokalnom snagom. S vremena na vrijeme, intenzitet njegovog pjevanja mogao bi se lako zamijeniti s onim proslavljenog opernog pjevača, samo da bi se brzo prebacio u izvanrednu rap izvedbu koja bi zadivila i najiskusnije repere.

Ova upečatljiva izložba prenosi značajnu poruku onima koji ismijavaju pojedince koji se identificiraju kao nebinarni. Pokazujući nevjerojatnu hrabrost, izniman pojedinac, koji se identificira kao nebinaran i koristi zamjenice “oni/oni”, hrabro je stupio na pozornicu, ponosno pokazujući prepoznatljivu zastavu koja predstavlja nebinarnu zajednicu. Iako značaj ove zastave možda nije svima bio odmah očit, Nimo se hrabro suočio i sa zastavom i sa svojim identitetom.

 

  • Crpeći iz svojih transformativnih iskustava i izazova s ​​kojima se suočavao, Nimo je otkrio savršeni izvor inspiracije za svoju eurovizijsku pjesmu. Kroz zadivljujuću izložbu, cilj mu je bio zagovarati koncept samoosnaživanja, ističući dnevne izazove s kojima se susreće. Nimo je priznao da je njegovo sudjelovanje u programu potaknulo obnovljenu svijest među gledateljima, posebno u Švicarskoj, potičući dublje razumijevanje nebinarnih pojedinaca. Izrazio je veliko zadovoljstvo predstavljanjem svoje zajednice na tako uglednoj pozornici, naglasivši kako ovaj pothvat nije pothvat kojemu on teži izolacija.