Pomoći će vam da pramenovi budu čišći i omogućiti brži rast kose! Zdrava i njegovana kosa je nešto što će većina ljudi prvo primijetiti na ženi. Stoga, drage dame, ako već niste čule za ovaj trik koji obećava sjajnu kosu i brži rast, pravo je vrijeme da ga isprobate.

  • Riječ je o klinčiću, poznatom po specifičnom okusu i mirisu, zbog čega je nezaobilazan u kućanstvu, no to mu nije jedina namjena. Često se koristi i u kineskoj narodnoj medicini protiv nadutosti i plinova ili kao lijek protiv bolova, a budući da je bogat esencijalnim nutrijentima poput vitamina E, magnezija i kalcija, teorija da pomaže u njezi kose ima smisla.

Sve to utječe na jačanje folikula dlake i omogućuje rast kose. Također će pomoći da vlasište bude čišće, posebno onima koji pate od suhog i masnog vlasišta ili svrbeža vlasišta. Potreban vam je šampon koji inače koristite, no poželjno je da je prilagođen vašem tipu kose i da nije previše agresivan. Možete koristiti cijele klinčiće ili klinčiće u prahu – ako koristite cijele klinčiće, zgnječite ih kako bi oslobodili eterično ulje.

  • Vodu zagrijte da ne bude prevruća, dodajte u prah ili mljevene klinčiće, ostavite da odstoji 15-20 minuta. Procijedite smjesu i pomiješajte sa šamponom, tako da jedna trećina bude mješavina klinčića, a dvije trećine šampon. Ovu mješavinu možete koristiti i kao običan šampon, nježno umasirati u vlasište i dobro isprati, prenosi Krstarica.rs.

BONUS TEKST

  • Emma Morano bila je jedna od najdugovječnijih žena na svijetu, a hranila se na svoj način. . Doživjela je 117 godina i do kraja života bila zdrava i vitalna. Rođena 29. studenog 1899. u Italiji, Emma je živjela do 15. travnja 2017. i tako postala posljednja osoba rođena u 19. stoljeću. Kao superstogodišnjakinja upisala se u povijest kao četvrta najstarija Europljanka ikada, piše LADBible.

Najgora hrana za crijeva: Vjerojatno jedete barem jednu svaki dan i time uništavate svoje zdravlje Dragana Mićalović u hit džemperu i čizmama godine: Jedan detalj osvježava svaku modnu kombinaciju Mi Njezina je prehrana bila vrlo jednostavna i držala se rutine svaki dan. Svaki dan jela je tri jaja, od toga dva sirova, a navečer je popila jednu rakiju – lozovaču.

  • Ova prehrana, koju je usvojila nakon što joj je dijagnosticirana anemija, bila je njezina rutina više od 90 godina. Pred kraj života, Emma je smanjila unos hrane, ali je i dalje bila relativno dobrog zdravlja.

Njezin liječnik Carlo Bava, koji ju je pratio gotovo tri desetljeća, istaknuo je da Emma rijetko konzumira voće i povrće, ali da se drži svoje jajne rutine. Svoju veselu dugovječnost pripisala je i tome što nije imala muža otkako je njezin ne baš veseli brak okončan davne 1938. godine. “Nisam željela da me netko dominira”, rekla je.