Naše percepcije situacija i pojedinaca, zajedno s našim uvjerenjima, značajno utječu na svijet oko nas i igraju ključnu ulogu u oblikovanju našeg identiteta. Dok mnogi vjeruju da su potpuno svjesni sebe, uvjereni da nemaju tajni i da potpuno razumiju svoju dušu, stvarnost je sasvim drugačija.

Povremeno, kratka i jasna psihološka procjena može otkriti više o vašoj osobnosti nego što ste prije mislili. Izraz “nesvjesno”, samom svojom definicijom, ukazuje da ono leži izvan naše logičke svijesti, što ga čini nemogućim kategorizirati unutar istog područja stvarnosti.

Osim toga, optičke iluzije djeluju na podsvjesnoj razini. Pažljivo proučite ilustraciju i zabilježite koji je detalj na crtežu prvi zaokupio vašu pozornost.

1.Ako su stabla bila vaše početno opažanje Ovo je možda najbolja verzija koja postoji. Prizemljeni ste i realistični, posjedujete izvanrednu sposobnost razlikovanja stvarnosti od iluzija. Zadatke izvršavate s lakoćom i točnošću; točnost je obilježje vaše prirode i pokazujete veliku pozornost prema detaljima. Kao i svaki inteligentan pojedinac, skloni ste ispitivati ​​stvari, ali kad jednom donesete odluku, nepokolebljivo je se pridržavate, što je osobina koju mogu zadržati samo oni s jakim karakterom.

2.Ako je kostur bio vaša početna opservacija U prirodi ste utjelovljenje istinskog pesimizma. Iako ljudima oko sebe često predstavljate drugačiju fasadu, odavno ste napustili uvjerenje da će vam sreća doći na put. Skloni ste noćnim morama i često u stvarnosti tražite probleme koji jednostavno ne postoje, kao da vam je miran i sređen život izvan dosega. Razmotrite mogućnost da vas nešto sprječava da u potpunosti živite svoj život; možda ne ideš za onim što istinski želiš, ili si možda prerano napustio svoje snove…

3. Ako si ti prvi primijetio djevojku Vi ste primjer suštinskog optimista. Tijekom svog života svijet ste promatrali kroz ružičaste leće i skloni ste idealiziranju situacija. Iako to ponekad može biti vrlo korisno, često je ključno probuditi se i suočiti se sa stvarnošću kako biste izbjegli da vas zavedu i suoče s razočaranjem.

Moglo bi se reći da je značajan dio djeteta u vama sačuvan, što je prekrasno. Samo nekolicina odraslih ima priliku iskreno se nasmijati, zabaviti i poigrati se podsjećajući na dane djetinjstva. Ipak, budite oprezni, jer postoje pojedinci koji će prepoznati vašu naivnost i iskoristiti vaše nevine misli u svoje sebične svrhe. Vaša lakovjernost olakšava im da vas uvjere u bilo što. Bitno je da se pozabavite ovim aspektom u sebi.

BONUS TEKST

Jedna je istraživačica u svojoj knjizi imala za cilj istražiti iskustva i odgojne pristupe roditelja s uspješnim poduzetnicima te je otkrila intrigantne paralele. Što ih je izdvojilo u njihovim metodama? Obrazovanje je neophodno za budući razvoj djece. Margo Macon, bivša dužnosnica američke vlade koja je radila u Federalnoj trgovinskoj komisiji za vrijeme Ronalda Reagana i Georgea W. Busha, napisala je knjigu “Raising Entrepreneurs”.

  • U ovom radu istražuje načine na koje roditelji mogu pomoći svojoj djeci da postanu uspješne i kompetentne osobe. Temelj njezine knjige leži u intervjuima vođenim sa 70 roditelja koji su svoju djecu vodili prema izvanrednom uspjehu i ostvarenju njihovih težnji. Pojasnila je da je ova skupina raznolika, da obuhvaća majke i očeve različitih rasa, religija, razina prihoda, obiteljske dinamike i obrazovanja.

Iako mnogi od mladih pojedinaca koje su odgajali možda nisu bili najbolji učenici, napredovali su u odrasloj dobi otkrivajući svoje istinske strasti. U svom članku za CNBC Makonova je istaknula četiri ključne osobine koje dijele svi roditelji koje je intervjuirala. Roditelji igraju ključnu ulogu u oblikovanju života i karijere uspješnih poduzetnika, budući da često potiču svoju djecu da slijede svoje strasti. Svi odrasli s kojima je Margo Macon razgovarala imali su strasti koje su ih oduševljavale tijekom djetinjstva.

  • Za razliku od umjetnika, koji su svoje umjetničke potrage zadržali iu odrasloj dobi, većina njezinih sugovornika koncentrirala se na svoje poslove i prestala se baviti aktivnostima koje su voljeli kao djeca. Udaranje i vikanje samo pogoršavaju problem: 5 strategija za poticanje pozitivne discipline kod vašeg djeteta. Kao roditelji, odlučili su poticati svoju djecu da se bave onim što izaziva njihov entuzijazam, čak i ako to nisu u potpunosti shvatili, jer su prepoznali sreću koju to donosi.

Pojedinci koji postižu najviše često su oni koji su odgajani sa uvjerenjem da će njihovi roditelji uvijek biti uz njih, bez obzira na okolnosti! Poticali su djecu da prihvate neuspjeh. Analiza najuspješnijih poduzetnika Margo Macon otkriva da su ti pojedinci spremni prihvatiti rizike. Njezino istraživanje pokazuje da oni koji su se tijekom djetinjstva ponašali najrizičnije nisu bili kažnjeni za svoje neuspjehe niti im je usađen strah od njih.