Verica Rakočević ima stas barem dvadesetak godina mlađe žene, a svoju rutinu njege tijela podijelila je u nedavnoj izjavi. Sa svojih 76 godina Verica Rakočević djeluje kao da je barem 20 godina mlađa. Dok bi neki mogli tvrditi da je pomladila nakon udaje za 35 godina mlađeg Veljka Kuzmančevića, Verica svoj mladolik izgled pripisuje određenim ritualima koje prakticira kako bi održala svoju vitalnost.

  • “Cijelo moje postojanje vrti se oko rituala, pa ni taj dan za mene nije iznimka. Kako bih izrazio zahvalnost i rastjerao negativnu energiju koju upijam od drugih, grlim drveće. Taj se ritual događa kad se vratim iz grada. Ispred svoje kuće stoji hrast star nekoliko desetljeća, kad ga obujmim, osjetim dobrotu koja je izblijedjela u mnogima, čim se probudim, odmah otvorim prozor i zahvalim Bogu i svemiru Svoje biće i dobrobit svoje obitelji, noću palim štapiće tamjane”, podijelila je kreatorica s magazinom “Story”.

Njezinoj vitkoj tjelesnoj građi, koju održava dosljednim vježbanjem, mnogi zavide čak i kad je zašla u osamdesete. “Dnevno izvodim stotinu čučnjeva, uz sklekove, trbušnjake i korištenje stepera, dok trčim kroz šume Avalanchea. Zbog brzog tempa mojih misli, lako mogu utonuti u san samo Pritiskom na akupunkturne tačke nalaze se na dlanu moje leve ruke, u dnu, sa strane i u centru”, ispričala je Verica, koja je sa suprugom Veljkom Kuzmančevićem otkrila mir na Avali.

  • gdje su godinama boravili u svom domu. Ističe da joj najveću sreću donose male životne radosti, a kada bi dobila jackpot na lutriji, dobitak bi podijelila svojoj djeci, unucima, suprugu i prijateljima. “Čitavih četiri milijuna eura s lutrije odmah bih podijelila svojoj djeci, unucima, Veljku i prijateljima, a za sebe bih zadržala samo sitniš. Verica je jednom prilikom primijetila ‘Veliki novci kvare ljude’, prenose Lepa i Srećna.

BONUS TEKST

Kako starimo, naša tijela prolaze kroz transformacije – postaju gušća, manje fleksibilna i umornija. Neophodno je prilagoditi svoja seksualna iskustva kako bismo se prilagodili tim promjenama. Ovo su top pozicije za parove u pedesetima. S godinama, različita stanja ili lijekovi mogu smanjiti vaš seksualni nagon i izvedbu. Međutim, navršiti 50 godina ne znači da morate prihvatiti blijed seksualni život.

  • Još uvijek možete uživati ​​u seksualnim iskustvima; jednostavno može zahtijevati malo više razmatranja i pripreme nego u vašim mladim godinama. Trud će se svakako isplatiti, čak će imati koristi i za vaše cjelokupno zdravlje. Bavljenje seksualnom aktivnošću tijekom pedesetih poboljšava cjelokupno zdravlje. Promjene na vašem tijelu, bilo da se radi o gubitku zategnutosti u odnosu na vaše dvadesete ili o osjećaju boli pri određenim pokretima, ne znače da biste trebali napustiti ispunjeni seksualni život.

Redovita seksualna aktivnost tijekom pedesetih može poboljšati vaše mentalno i fizičko blagostanje. Znanstvene studije su pokazale da bavljenje seksualnim aktivnostima u ovoj dobi koristi i ženama i muškarcima jer pomaže u snižavanju krvnog tlaka i jačanju imunološkog sustava. Za muškarce u pedesetim godinama seksualna aktivnost povezana je sa smanjenim rizikom od raka prostate.

  • Osim toga, desetljetna studija otkrila je da su žene koje su imale seks barem jednom tjedno simptome menopauze imale 28 posto rjeđe. Ako smo vas nagovorili da držite ruke na svojim intimnim tijelima bez obzira na to jeste li u andropauzi ili menopauzi, onda je vrijeme da otkrijete najugodnije seks položaje za parove u pedesetima – položaje koji će zasigurno donijeti zadovoljstvo.

Kaubojka – ženka na gornjem katu. Na čelu je žena odozgo. Stručnjaci za seksologiju smatraju da je ovaj položaj idealan za žene u pedesetima jer im omogućuje da reguliraju tempo snošaja i dubinu penetracije. Takva kontrola može pomoći u smanjenju nelagode koju žena može osjetiti tijekom menopauze. Kako razina estrogena opada tijekom ove faze, vagina postaje manje elastična i suša, što može dovesti do nelagode.