Uobičajeno je osjećati se zapanjeno gledajući fotografije određenih osoba iz djetinjstva. Iako ljudsko lice i tijelo prolaze kroz značajne transformacije, pronicljivi promatrač može prepoznati poznate osobine. Danas predstavljamo sliku slavne osobe iz djetinjstva. Mnogi korisnici spremno prihvaćaju trendove koji se često pojavljuju na društvenim mrežama.

  • Trenutno je dijeljenje fotografija iz djetinjstva postalo popularno, a zabavi su se pridružile čak i slavne osobe. Snežana Đurišić, utjecajna prisutna u industriji folk glazbe već desetljećima, stvorila je mnoštvo hitova koji su osvojili vrhove top lista. Mlađe generacije upoznale su njenu ulogu sudije u Zvezdama Granda. Sada imamo priliku istražiti njezine formativne godine i promatrati njezin rast tijekom godina.

S vremena na vrijeme na društvenim mrežama osvanu nostalgične slike naše voljene pjevačice, uključujući i neobičnu fotografiju na kojoj je bila mlada djevojka, potpuno nesvjesna golemog uspjeha koji je čeka. Rođena 6. lipnja 1959. godine, Snežana je na svoj glazbeni put krenula sa samo sedam godina.

  • Zaista je izvanredno da je do svoje devete godine već dosegla impresivnu prekretnicu snimanja cijelog albuma. U godinama formiranja doživjela je divno i spokojno djetinjstvo, o kojoj su brinuli roditelji puni ljubavi koji su je okruživali podrškom i ljubavlju. Upravo je unutar tog njegujućeg okruženja otkrila svoju duboku strast prema pjevanju, predanost koja je zahtijevala akademsko postignuće kako bi postigla svoje uzvišene glazbene ciljeve.

Obiteljsko prebivalište u Kraljevu odigralo je presudnu ulogu u njenom slavlju, a na drugom albumu nalazi se pjesma “Pokon bratu” koja je značajno pridonijela njenom usponu među zvijezde i koja i sada osvaja publiku. Sa samo 11 godina prisustvovala je proslavi Titova rođendana, čime je započela njezina izuzetna karijera koju ističe nevjerojatan pjevački talent. S navršenih 18 godina postigla je nove prekretnice u profesiji i zaljubila se da bi se na kraju udala za harmonikaša Slobodana.

  • Slika prikazuje Snežanu Đurišić, ženu koja se suočila s teškom odgovornošću da sahrani svog muža, oca i brata. Suočena s dubokom patnjom, pokazala je nevjerojatnu otpornost i prošla kroz najteža iskušenja. Na tom je putu slučajno pronašla ljubav, a već nekoliko godina njeguje snažnu emotivnu vezu s Vanjom Milošević, poznatim beogradskim ginekologom. Krenuvši na svoj glazbeni put s nepunih deset godina, publiku je osvojila dirljivom izvedbom poznate pjesme Lepe Lukić “Nikad se nču udati”.

Ova izvanredna demonstracija njezinog talenta donijela joj je željeno prvo mjesto na visoko cijenjenom natjecanju pjevača amatera, prikladno nazvanom “Studio 6 daje vam priliku.” Iste godine ušla je u studio kako bi stvorila svoj prvi samostalni album na kojem su se našle izvanredne pjesme “Baki i deki” i “Mami i tati”. Samo dvije godine kasnije ostavila je u čudu publiku na cijenjenom festivalu „Beogradsko proljeće“, očaravši sve svojom izvedbom pjesme „Imala baba sto muževa“ koja ostavlja bez daha.

  • Njezina izvanredna sposobnost ne samo da je impresionirala cijenjeno ocjenjivačko povjerenstvo, već je rezultirala i pozivom za suradnju s poznatim glazbenikom Zoranom Lekovićem i drugim uglednim vršnjacima na svečanosti povodom rođendana Josipa Broza Tita u prestižnom Domu omladine. Nepokolebljiva predanost Snjeguljice njezinim glazbenim težnjama duboko je dirnula predsjednika Jugoslavije, navodeći ga da brzo omogući preseljenje njezina oca u Beograd.

Ovakav nesretan razvoj događaja omogućio joj je da se upiše u prestižnu srednju glazbenu školu, postavljajući pozornicu za njezino izvanredno putovanje kao iznimna pjevačica. Tijekom gotovo pet desetljeća Snežana je ostvarila značajna postignuća u glazbenoj industriji. Njezin opsežan repertoar sastoji se od 16 singlova, 23 albuma, četiri kompilacije i dodatnih 11 singlova.

  • Osim toga, surađivala je sa cijenjenim umjetnicima među kojima su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić, Zorica Brunclik, među brojnim drugima. Naime, Snežana je ostvarila nezaboravne uloge u seriji “Kamioni opet voze” koja je emitirana 1983. godine, filmu “Kamioni opet voze” iz 1984. godine i seriji “Supermarket” također iz 1984. godine.

Od cijenjenog “Grand festivala” do proslavljenog “Beogradskog proljeća”, gostovala je na mnoštvu festivala diljem Jugoslavije, uzastopno osvajajući prestižna priznanja. Njezin izvanredan talent izazvao je divljenje u međunarodnim razmjerima, a istaknuti su njezinim dvama nastupima u Domu sindikata i vođenjem značajnog solističkog koncerta 2015. godine u renomiranom “Sava centru” u Beogradu, obilježavajući četrdeset godina njezine izuzetne karijere. . Od 2013. do 2015.

Snežana je bila stalni žiri cijenjenog glazbenog natjecanja „Zvezde Granda.” Trenutno radi kao glazbeni urednik natjecanja i nastavlja igrati vitalnu ulogu u produkcijskom žiriju.