Astrologinja Vasilisa Volodina iz Rusije otkriva proročanstvo koje jamči godine ispunjene kontinuiranom srećom za određeni horoskopski znak. Ona tvrdi da ovaj znak nadilazi svoju prošlost, zajedno sa svim svojim pogreškama i padovima, i ulazi u novu fazu u kojoj radost i postignuća cvjetaju u svakom aspektu života. Tko ima koristi?

Bikovi!

Prema Volodini, Bik će služiti kao snažan magnet za sreću i uspjeh u bliskoj budućnosti, privlačeći ih velikim intenzitetom. Osoba od autoriteta pružit će im ključnu podršku u postizanju njihovih ciljeva. Nadalje, financijski uvjeti postavljeni su kao iznimno povoljni, utirući put bogatstvu kroz više puteva.

  • Uspjeh i sreća koju Bik doživi omogućit će im da ostvare svoje najdublje želje, utirući put snovima za koje su možda mislili da su nedostižni. Dok su im sreća i postignuća naklonjeni, bitno je priznati, prihvatiti i kapitalizirati prilike koje se pružaju. Volodina naglašava da Bik neće samo napredovati u smislu materijalnog prosperiteta, već će također doživjeti rast u svojim duhovnim i emocionalnim područjima, dodajući dodatnu dubinu njihovim životima.

Ona naglašava važnost održavanja ravnoteže između duhovnih i materijalnih vrijednosti za trajnu sreću. U godinama koje dolaze, Bikovi će moći kultivirati svoje sposobnosti, izvući izvanredne prilike za radost i postignuća i slijediti svoje težnje dok će uživati ​​u životu na koji imaju pravo.

BONUS TEKST

Nedavna istraživanja pokazuju da bi konzumacija jaja mogla pomoći u održavanju funkcije mozga, osobito kod starijih žena. Uobičajeni simptom starenja, kognitivno oštećenje ili pad mentalne oštrine, pogađa većinu pojedinaca. Uz ovaj pad, mnogi tijekom starenja doživljavaju gubitak pamćenja ili trenutke zbunjenosti. Unatoč tome, nedavna istraživanja pokazuju da jajašca mogu igrati ulogu u održavanju funkcije mozga, osobito među starijim ženama.

  • Ova hrana poboljšava semantičku memoriju i izvršne funkcije mozga, uključujući samokontrolu, prilagodljivost i primjenu različitih vještina. Međutim, važno je napomenuti da studija ne tvrdi da jaja izravno poboljšavaju zdravlje mozga. Koji su nalazi istraživanja? Prema studiji objavljenoj u časopisu Nutrients, kognitivnim padom može se upravljati uz pomoć jaja.

Istraživanje pokazuje da je povećana konzumacija jaja povezana s poboljšanom funkcijom mozga kako ljudi stare. U ovoj studiji sudjelovalo je 890 sudionika u dobi od 55 godina i starijih — 357 muškaraca i 533 žene. Njihove prehrambene navike procijenjene su putem upitnika tijekom godina 1988.-1991., a procjene mentalnog zdravlja provedene su dva puta, u razmaku od četiri do pet godina.

  • Rezultati su pokazali da muškarci konzumiraju više jaja od žena, pri čemu muškarci jaja jedu dva do četiri puta tjedno, dok se žene za njih odlučuju znatno rjeđe, u prosjeku jedno do tri jaja mjesečno. Nalazi su pokazali da su žene koje su konzumirale jaja doživjele manji stupanj kognitivnog pada, posebice semantičkog pamćenja. Taj pad kognitivnih sposobnosti smanjen je za 0,1 posto, a istraživanje je pokazalo da ova namirnica ne utječe negativno na zdravlje mozga.

Dodatne prednosti jaja Bogata proteinima, jaja se također mogu pohvaliti raznim vitaminima i mineralima koji potiču zdravlje mozga i poboljšavaju koncentraciju. Nadalje, mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti i podržati cjelokupno zdravlje srca. Prisutnost luteina i zeaksantina u jajima pozitivno utječe na zdravlje očiju. Koliki je dnevni broj jaja?

  • Konzumacija jednog do dva jaja dnevno smatra se sigurnim, pod uvjetom da su uključena u uravnoteženu prehranu. Budući da su jaja bogata kolesterolom, s otprilike 200 mg u svakom jajetu, odabir bjelanjaka može biti dobra alternativa, jer oni nude proteine ​​bez masti. Mogu li ih konzumirati svakodnevno?

Doista, jaja se mogu konzumirati svaki dan sve dok se to radi u umjerenim količinama i ako nemate problema s kolesterolom ili kardiovaskularnim bolestima povezanim s visokim razinama masti u krvi. Potencijalne opasnosti od pretjeranog uživanja. Potencijalna posljedica prekomjerne konzumacije ove namirnice je pojava probavnih problema, uključujući stanja poput sindroma iritabilnog crijeva ili zatvora. Osim toga, pretjerano uživanje može dovesti do alergijske reakcije na hranu.