Jašar Ahmedovski, koji trenutno živi u turskom odmaralištu, odlučio je sa svima podijeliti slike svoje imovine. Njegovi društveni mediji često prikazuju fotografije od kojih zastaje dah koje naglašavaju ljepotu kraja. Kako prenose mediji, Jašar izražava ogromno zadovoljstvo svime što ova zemlja pruža, od klime do načina života.

  • Moj omiljeni mjesec je svibanj, što ga čini izvrsnim vremenom za posjet. Ipak, radije izbjegavam visoke temperature. Obično svoje 15-dnevno putovanje planiram za kraj svibnja ili početak lipnja. Osim toga, namjeravam putovati u rujnu i listopadu. Ovo moderno odredište poznato je kao turističko mjesto, slično Antalyji, zbog svog istinski opuštenog ambijenta i divnih društvenih interakcija.

Jasar je samouvjereno tvrdio: “Mogu učinkovito prenijeti poruke i bez napora shvatiti brojne riječi.” Moram reći da sam u tom pogledu napravio zamjetan napredak i ponosan sam na svoja postignuća.

DODATNI TEKST

  • Rođen 22. prosinca 1963. u Lažanima, gradiću u blizini Prilepa, Jašar Ahmedovski srpski je pjevač makedonskog podrijetla. Ima jednu sestru i tri brata, ali tragično, njegov četvrti brat, Ipče Ahmedovski, koji se proslavio kao pjevač, preminuo je u saobraćajnoj nesreći. Što se tiče odrastanja i osobnog života, Jašar je osnovno obrazovanje završio u rodnom gradu. S 15 godina odlučio se preseliti u Sarajevo kako bi unaprijedio svoje glazbene ambicije. U druženju s rodbinom oduševio ga je nastup Halida Bešlića.

Ovo ga je iskustvo potaknulo da osigura svoj početni posao u ribljem restoranu, gdje je uspješno ispregovarao udvostručenje plaćanja vlasnika, pretvarajući ga u živahnu ustanovu prepunu gostiju. Usporedo je upisao srednju medicinsku školu jer je njegov otac liječnik želio da njeguje obiteljsku tradiciju. Jašar je, međutim, završio samo dva razreda prije nego što se potpuno posvetio glazbi, strasti koja ga je dosljedno fascinirala.

  • Njegovi koncerti privlačili su učenike iz njegove škole, uključujući poznate ličnosti poput Mile Kitić, Šerifa Konjevića i Šabana Šaulića, koji su svi dolazili da ga čuju kako izvodi. Nakon što je čuo Jašara kako izvodi njegove pjesme, Šaban mu je predložio da se preseli u Beograd, što je Jašar prihvatio. Kako se nema na koga osloniti, harmonikaš Mirko Kodić uputio im je poziv da kao cimeri dijele stan.

Tako se stvorilo neraskidivo prijateljstvo između Šabana, Mirka, Rade Vučković i Jašara, koji su često uživali u zajedničkim izlascima i nalazili zajednički jezik. Jašar je sa 18 godina upoznao svoju buduću suprugu Snežanu dok je s prijateljicom bila na jednoj od njegovih predstava. Proveli su dva desetljeća u vezi prije nego što su se konačno vjenčali. Za razliku od Jašara, koji je zadržao staloženo držanje, njegov pokojni brat Ipče bio je vječito požurivan. Jašar ga je uveo u Beograd, gdje je njegov talent vrlo brzo došao do izražaja. Javnost ga je prigrlila, prepoznavši njegov žar i naklonost prema glazbi.

  • Tragično, život je izgubio kod Lazarevca kada je kamion u kojem se nalazio skrenuo s puta. Obitelj se suočila s velikim poteškoćama nakon njegove smrti, a nedugo nakon toga ostali su i bez roditelja. Jašar mu je odao počast kroz pjesmu “Tamo si ti”. Izostanak osobne sućuti njegovih prijatelja, Šabana Šaulića i Rade Vučković, nanio mu je značajnu bol, zbog čega je prekinuo komunikaciju s njima.

Od onih iz branše blisku vezu održava jedino sa Sašom Popovićem kojeg je odabrao za kuma. Za razliku od mnogih ljudi danas, on odabire minimizirati svoju prisutnost u medijima i izbjegava traženje pažnje bez svrhe. Čvrsto vjeruje da njegova karijera može napredovati i bez utjecaja Granda, koji postoji i prije ove producentske kuće.

  • Često sklada pjesme za sebe i druge glazbenike, pružajući svoj talent bez ikakvih troškova. Tvrdi da bi potrošio 50.000 na kvalitetnu pjesmu, a istu razinu velikodušnosti pokazuje pri kupnji luksuznih automobila i dizajnerske odjeće.