Muhe i drugi leteći insekti imaju sposobnost da budu izuzetno dosadni. Ne samo da nam ova stvorenja smetaju na otvorenom tijekom ljetne sezone, nego se ne libe ni infiltrirati u naše domove.

U kuhinji ovi štetnici mogu biti posebno dosadni jer mogu doći u dodir s hranom, što predstavlja potencijalni rizik od kontaminacije. Postignite osjećaj smirenosti eliminacijom dosadnih insekata pomoću domaće otopine protiv muha stvorene prema uputama na YouTube kanalu Dodaj, miksaj, peci!

Smanjite troškove za kemijske sprejeve stvaranjem vlastitog domaćeg sredstva za uništavanje muha koje je vrlo učinkovito i jeftino. Ovo rješenje ne samo da se pokazalo vrlo učinkovitim, već također osigurava dobrobit zdravlja i okoliša, bez predstavljanja bilo kakve štete.

Vrlo je vjerojatno da posjedujete sve potrebne komponente za prikladnu pripremu unutar granica vlastitog prebivališta. Započnite proces pripreme korištenjem posude koja ima veći volumen. Za uspješnu pripremu ovog recepta potrebno je skupiti ukupno 150 ml jabučnog octa.

Kako biste ispunili sve svoje potrebe za čišćenjem, preporuča se koristiti 150 mililitara deterdženta za pranje posuđa. Za optimalne rezultate savjetuje se upotreba jedne žlice granuliranog šećera.

pristup:

Pomiješajte jabučni ocat i deterdžent pažljivo sipajući oba sastojka u posudu.

Korištenje deterdženta u zamci služi kao učinkovita metoda za učinkovito sprječavanje bijega muha.

Zatim dodajte šećer u smjesu i dobro promiješajte.

Postavite ovaj ručno izrađeni uređaj na mjesto gdje se muhe najčešće okupljaju. Zdjele za voće imaju tendenciju namamljivanja voćnih mušica, koje se obično otkrivaju u kuhinjskim prostorima. Kada se ovi specifični sastojci kombiniraju, oni imaju magnetski učinak na muhe, što dovodi do njihovog zarobljavanja i eventualne smrti.

Da biste dobili dodatne informacije, pogledajte video priložen na kraju članka. Dok strpljivo čekate, ovo domaće rješenje pokazalo se vrlo učinkovitim u uklanjanju muha.

Eterično ulje paprene metvice zauzima ključno mjesto na našem popisu osnovnih stvari.

Biljka muškatni oraščić daje dragocjeno eterično ulje.

Samo mala količina vode.

pristup:

Da biste napravili prekrasnu mješavinu, sve što trebate učiniti je pomiješati vodu s oko 5-7 kapi ulja paprene metvice i 3 kapi ulja muškatnog oraščića u zdjelici. Nakon što ste temeljito sjedinili smjesu, nastavite s oprezom dok je prebacujete u bočicu s raspršivačem, pazeći da ostavite dovoljno mjesta da voda ispuni preostali prostor.

Nakon što završimo, nastavljamo s nanošenjem spreja na zavjese, mreže protiv komaraca i sve druge površine na kojima bi muhe mogle predstavljati neugodnu prisutnost. Budete li dosljedno provodili ovaj postupak svaka četiri dana, učinkovito ćete eliminirati muhe iz svoje okoline.

Uz sposobnost tjeranja muha, ovo sredstvo također oslobađa ugodan miris. Članak završava video prilogom u kojem je opširno prikazan cijeli postupak. Vrijedno je istražiti otkrivanje alternativnih i vrlo učinkovitih prirodnih lijekova za borbu protiv ovih dosadnih insekata.

Inteligentna naprava stvorena sa svrhom mamljenja i hvatanja voća. Da biste nastavili, jednostavno uzmite kore raznog voća, poput jabuke, i stavite ih u zdjelu. Da biste napravili octenu zamku, jednostavno uzmite zdjelu, prekrijte je prozirnom folijom, a zatim čačkalicom napravite nekoliko rupa u foliji.

Zamka omogućuje vinskim mušicama da uđu, ali kad jednom uđu, ne mogu pronaći izlaz. Kako biste napravili domaći sprej protiv muha koji je prirodan i učinkovit, preporuča se koristiti otprilike pola šalice octa. Da biste dovršili recept, morat ćete koristiti pola šalice maslinovog ulja Da biste izvršili ovaj zadatak, potrebno je koristiti pola šalice šampona.

pristup:

Pomiješajte tri komponente u bočici s raspršivačem i snažno protresite smjesu. Sve što je potrebno je raspršiti tekućinu u različite kutove kuće, čineći postupak jednostavnim i jasnim. Dijatomejska zemlja pruža sigurnu i nevjerojatno učinkovitu alternativu kemijskim insekticidima, učinkovito se bori protiv insekata, a istovremeno osigurava da naša dobrobit ostane neoštećena.

Visoka preporuka ovog rješenja može se pripisati njegovoj izvanrednoj učinkovitosti u borbi protiv raznolikog niza štetočina, kao što su muhe, pauci, žohari, ose, moljci, lisne uši i stjenice.

Upotrebom ovog lijeka u područjima sklonima najezdi insekata, možete predvidjeti oslobađanje od štetočina u roku od 48 sati, slično kao i prethodna metoda. Kako bi učinkovito otjerali insekte, ključno je odabrati odgovarajuće eterično ulje, a eterično ulje limunske trave, limunskog eukaliptusa i geranija pokazalo se vrlo učinkovitim izborom.

Kako biste riješili područja u kuhinji koja su zaražena, možete jednostavno uliti dio otopine u bočicu s raspršivačem i nastaviti s prskanjem po potrebi.

Lavanda

Slično okrepljujućoj aromi ulja paprene metvice, ova otopina nudi ugodan miris koji učinkovito odvraća insekte. Za učinkovitu borbu protiv potencijalnih infestacija kukcima, preporučljivo je strateški postaviti vrećice sušene lavande u prostore kao što su ormari i druga osjetljiva mjesta.

Uključivanjem lavande u svoju redovitu rutinu čišćenja možete doživjeti dodatne prednosti. Da biste to postigli, u raspršivaču pomiješajte 1⁄2 litre vode s 10 do 12 kapi eteričnog ulja lavande. Nastavite raspršivati ​​dobivenu otopinu na sva područja koja su zahvaćena infekcijom.

Štoviše, istraživanja su pokazala da uključivanje male količine eteričnog ulja lavande u organske mješavine deterdženata može dati vrlo povoljne rezultate.

Korištenje mješavine limuna i klinčića može poslužiti kao učinkovit prirodni repelent.

Da biste izvršili ovu genijalnu metodu koju su koristile bake, započnite tako da prerežete limun na pola i nježno ubacite otprilike petnaest klinčića u svaki izloženi dio. Spajanjem aroma ova dva elementa, insekti poput komaraca i muha se instinktivno odbijaju, čineći ovu taktiku vrlo učinkovitim sredstvom odvraćanja.

U samo nekoliko dana, pulpa limuna prolazi kroz nevjerojatnu transformaciju, razvijajući izrazito smećkastu boju. Važno je ovaj postupak provoditi jednom tjedno.