Korov je jako teško iskorijeniti i stalno se ponovo pojavljuje. On niče3 na svakom mogućem mjestu a posebno ružno izgleda kada se pojavi u dvorištu između plonika i slično. Danas vam u vezi sa tim donosimo jedan savjet.

Kako biste riješili ovaj problem, na raspolaganju su vam različite kemijske mogućnosti. Ipak, bilo bi dobro upoznati se s prirodnim lijekovima koji mogu uspješno eliminirati tvrdokorne trave. Kako biste postigli najbolji rezultat, bitno je prvo podrezati korov koji je niknuo između betonskih ili ukrasnih ploča u vašem dvorištu do određene mjere, prije korištenja bilo kojeg od tretmana.

  • Kako bi se osigurao nesmetan rast kulturnih biljaka, potrebno je korove kontrolirano tretirati alkoholnim octom. Ovaj postupak treba marljivo provoditi tijekom nekoliko uzastopnih dana, postupno dehidrirajući i sušeći neželjenu vegetaciju. Postoje dva pristupa korištenju soli kao sredstva za iskorjenjivanje korova. Postoje dvije metode za učinkovito rješavanje korova. Prvi pristup uključuje izravno posipanje soli po neželjenim biljkama. Alternativno, možete napraviti otopinu kombiniranjem jedne mjerice soli s tri mjerice vode.

Ovo rješenje osigurava da sol dospije duboko u tlo, učinkovito inhibirajući rast biljaka na tretiranom području. Kako biste pripremili područje za tretiranje, važno je temeljito zasititi tlo oko korova. Kada je to gotovo, obilno nanesite debeli sloj praška za pecivo. Ova se tehnika također može koristiti kao preventivna mjera za zaustavljanje rasta korova. Prisutnost neželjenih biljaka, koje se obično nazivaju korovom, često se opaža na mjestima gdje nisu poželjne. Ključno je priznati da se unutar pažljivo njegovanog travnjaka svaka biljka koja se ne uzgaja namjerno smatra štetnom.

Ova klasifikacija je opravdana jer se ove biljke natječu s travom za vitalne resurse, uključujući vodu, hranjive tvari, toplinu i svjetlost. Zauzimajući prostor predviđen za travu, estetski lijepa biljka ometa njen rast i potencijalno bi je mogla ugušiti. Nepoželjni zbog narušavanja ujednačenog izgleda travnjaka, korovi posjeduju jedinstvene kvalitete koje izvorno nisu bile dio mješavine sjemena trave. Od svih korova koji se infiltriraju u travnjak, najproblematičniji su oni koji se šire kroz puzavi vrijesak, uključujući, između ostalih, obični sedum, čičak i travu cruciferous.

Sprječavanje nicanja korova može se postići opskrbom travnjaka s dovoljno hranjivih tvari i održavanjem redovitog rasporeda košnje. Kako biste osigurali vizualno privlačan travnjak, bitno je učinkovito prozračiti travu stalnim grabljanjem nožem. Pravilno održavanje travnjaka također uključuje košnju na odgovarajućoj visini, jer prenisko košenje može spriječiti rast trave i pospješiti širenje korova.

Važno je znati da zbijeno ili gusto tlo također može pridonijeti rastu korova, osobito pojavi bijele ili puzave djeteline. Postizanje kontrole korova na vašem travnjaku zahtijeva primjenu dviju ključnih taktika: redovitu košnju i odgovarajuću gnojidbu. Pojednostavite svoj režim njege travnjaka i uštedite dragocjeno vrijeme i energiju korištenjem Plantella Formule 365, trajnog membranskog gnojiva dizajniranog posebno za travu. Ovo revolucionarno rješenje opskrbljuje vaš travnjak vitalnim hranjivim tvarima tijekom cijele godine, jamčeći uzgoj snažnog i živahnog travnjaka.

Tijekom cijelog razvoja travnjak je od presudne važnosti dosljedno prihranjivati ​​ga specijaliziranim gnojivom namijenjenim Plantella travi bilo koje vrste. Ova iznimna mješavina hranjivih tvari potiče širenje robusnog i snažnog korijenja trave, što dovodi do kompaktnijeg, izdržljivijeg i estetski ugodnijeg travnjaka. Za učinkovito ručno uklanjanje korova, neophodno je izvaditi cijeli korijen kako bi se spriječio ponovni rast preostalih dijelova.

Za učinkovito suzbijanje korova poput maslačka i tratinčice, koji imaju usamljeni korijen, preporuča se njihovo ručno vađenje i primjena herbicida na svaki zasebno. Međutim, pokušaj ručnog suzbijanja korova koji se razmnožavaju kroz rizome i čireve nije preporučljiv, jer to nenamjerno potiče njihovu proliferaciju. Kada ove vrste korova postanu pretjerano bogate, najpraktičnije je upotrijebiti odgovarajući herbicid.