Retrogradni Merkur počinje 5. kolovoza 2024., a završava 28. kolovoza 2024. Retrogradni Merkur počinje u znaku Djevice, ali prelazi u Lava 15. kolovoza. Prelazak iz logičnog zemljanog znaka u emotivnog i dramatičnog Lava može u kratkom roku promijeniti naš stav prema nekim stvarima.

Emocionalni odgovor je ono što će donijeti retrogradni Merkur: plačljivost, osjetljivost, sanjarenje, pa čak i zaljubljenost kao naš novopronađeni stalni pratilac. Ali za ovih 5 horoskopskih znakova, retrogradni Merkur mogao bi biti samo dar ponovnog ujedinjenja sa starim plamenom!

Blizanci

16. kolovoza Mars u Blizancima će biti u kvadratu sa Saturnom. Obično to znači da ne razumijemo sve potencijalne posljedice svojih postupaka i skloni smo biti nestrpljivi i impulzivni. Može se promatrati i kao karmički pokazatelj. Kad vam bivši pokuca na vrata, nemojte mu odmah skočiti u zagrljaj. Sjeti se zašto je završilo. Razmislite o ovome: je li trenutak slabosti vrijedan još jednog slomljenog srca?

Lav

Lavovi su navikli sijati tijekom svoje sezone punim sjajem. Njihov sjaj privlači one koji su dugo izostavljeni. Nakon što retrogradni Merkur prijeđe u vaš znak, svemir će biti u prijateljskim odnosima s vama. Možda vam se čini da vas je svijet konačno počeo razumijevati. Oni ljudi s kojima ste možda imali nesporazume konačno shvaćaju što ste zapravo mislili.

A možda baš u ovom razdoblju u snovima naiđete na neke bivše partnere! djeva Kozmos će potaknuti logičnu Djevicu da se više miješa s emocijama. Ta osjetljivost koju ste uvijek skrivali od svih sada će biti nezanemarljiva! Stari plamenovi također mogu primijetiti ovu promjenu. Ona ih sigurno neće ostaviti ravnodušnima. U ovom ćete razdoblju podjednako tražiti racionalnost i emotivnost. Osjećajući se pretjerano otvorenima i ranjivima, mogli biste osjetiti veliku želju da se vratite partneru zbog kojeg ste se nekoć osjećali sigurnima.

 

Vodenjak

Vodenjaci će proći kroz unutarnju krizu kada Merkur bude retrogradan. Možda ste nedavno odabrali novu strategiju ponašanja u odnosima i niste sigurni u to. U nadolazećem retrogradnom hodu Merkura tražit ćete odgovore na pitanja koja se tiču ​​vašeg odnosa, emotivne i fizičke bliskosti s ljudima. Bit ćete skloni idealiziranju prošlih veza. Umjesto objektivne analize grešaka iz prošlosti radije biste pogledali stari film koji je već odigrao svoje boje, piše Glossy.

Riba

I prije retrogradnog Merkura, u razdoblju aktivnosti njegove sjene, Ribe se mogu vratiti bivšem. Retrogradno razdoblje sjene počinje 2 tjedna prije nego što planet započne svoje retro kretanje i utjecat će na buduće razdoblje. Ovo prolazi kroz vaš sektor partnerstva. To mogu biti neočekivani valovi nostalgije, snovi s događajima iz prošlosti, znakovi iz svemira koji bi vas mogli potaknuti na ponovno okupljanje.