Pjevač, koji je imao osobne veze s djevojkom, dobro je znao koliko je priča tužna. U dubinama najtužnije melodije Nemanje Nikolića krije se srcedrapajuća priča: posveta mladoj djevojci koju je poznavao, a koja je tragično nestala. Kroz svoje dirljive tekstove, Nemanja svoje emocije pretače u odavanje počasti Ivi, dragoj duši koja je izgubila život u razornoj nesreći.

Djevojčica Iva iz Niša djetinjstvo je naglo prekinuto nizom nesretnih događaja, zbog čega su njeni roditelji poželjeli jedinstvenu himnu za nju. Iva je posjedovala radostan duh i božansku sposobnost pomaganja drugima, ali joj je nedostajalo bogatstvo da u bliskoj budućnosti osnuje vlastitu obitelj.

Shrvan boli zbog tragičnog događaja koji ga je zadesio, Ivin otac, autor najnovije pjesme Nemanje Nikolića, svaki je stih posvetio svojoj voljenoj kćeri. Nemanja je jednom prilikom ispričao osobnu priču o djevojčici koju poznaje od djetinjstva. Dok su njezini vršnjaci bili zadubljeni u svoje telefone, njezin slab vid doveo je do pogrešne procjene koja je rezultirala padom sa zgrade.

Nemanja, koji je bio prijatelj s njezinim ocem, čovjekom koji nikada nije skladao nijednu pjesmu, bio je duboko dirnut kada je pročitao tekstove napisane o njoj. Dapače, njen otac je čak tražio da Nemanja izvede pjesmu. Proces prepravljanja teksta pokazao se prilično zahtjevnim, kako je i sama pjevačica priznala. Ipak, odlučna je ispuniti želju roditelja da i ona ima svoju pjesmu.

Sada, kada im je želja ispunjena, njezini roditelji su ispunjeni neizmjernom radošću i zadovoljstvom. Nemanja Nikolić je uz podršku Midasa i njihovog loga uspio prebroditi jednu izazovnu fazu u svom životu. Prije nekoliko godina, u ranim tridesetima, Nemanja Nikolić doživio je srčani udar, što je slikovito ispričano u televizijskom programu. Ističe da su utjecaj tog trenutka i patnje koje je proživjela ostavili neizbrisiv trag u njezinom sjećanju.

Nemanja je otkrio da je tijekom mladosti vodio boemski način života, udubio se u glazbu i zanemarujući konvencionalne norme. Dok su drugi spavali, on je neumorno radio, zanemarujući redovite obroke i odajući se porocima poput alkohola i cigareta. Posljedice ovakvog pretjeranog načina života očitovale su se u preopterećenom tijelu, što je rezultiralo zdravstvenim problemima kojih prije nije bilo.

Govornik naglašava tendenciju mladih osoba da zanemaruju bilo kakvu nelagodu koju mogu doživjeti, često je odbacujući kao beznačajnu. No, naglašava kako u današnje vrijeme bolesti ne razlikuju dob, već podjednako pogađaju i starije i mlade. Pukom sam srećom uspio izaći neozlijeđen iz mučnog iskustva. Međutim, sjećanje na taj dan zauvijek će mi ostati urezano u sjećanje.

Bio je kobni siječanjski dan kada sam doživio srčani udar dok sam vozio, a uz mene su bili supruga i djeca. Krenuli smo prema dječjoj igraonici na proslavu rođendana kada me, samo 200 metara od našeg odredišta, nesnosna bol prostruja kroz leđa, slična osjećaju da mi oštra oštrica probada tijelo. Intenzitet te boli trajao je otprilike 15 sekundi, ostavljajući neizbrisiv trag u mojoj svijesti.