Astrolozi su identificirali određeni horoskopski znak koji će doživjeti turbulentnu fazu tijekom druge polovice ljeta. Dominantne sile Saturna, Marsa i Merkura izvršit će dubok utjecaj na sudbinu i postojanje ovog određenog znaka, predstavljajući im mnoštvo kušnji, prepreka, a opet, mogućnosti.

Tijekom ljeta Djevice će doživjeti najznačajniji utjecaj turbulentnog horoskopa koji će biti pod utjecajem retrogradnog Saturna i retrogradnog Merkura. Djevice 2024. godine očekuje burno ljeto, na što ukazuje i burna prognoza u njihovom horoskopu. Od 29. lipnja planet Saturn je ušao u retrogradnu fazu prolazeći kroz znak Riba.

Za osobe rođene u horoskopskom znaku Djevice, ovaj nebeski događaj će donijeti okolnosti koje zahtijevaju izuzetnu otpornost i strpljenje. To će dovesti do prošlih karmičkih obveza, i bez obzira na osobne preferencije, bit ćete prisiljeni suočiti se s njima i riješiti ih. Pred vama mogu biti nepredviđene i nepravedne prepreke, ali te će poteškoće poslužiti kao temelj za osobni rast i transformaciju.

Dok retrogradni Saturn može izazvati osjećaj nesigurnosti i nepravednosti, Djevice moraju težiti održavanju unutarnje ravnoteže i vedrine. Ključno je prepoznati da svaka poteškoća predstavlja priliku za individualni napredak i evoluciju. Vaše financijsko područje također će biti pod utjecajem Saturna.

Moguće je da će se prethodno zanemareni dugovi ponovno pojaviti ili da će se pojaviti nepredviđeni financijski izazovi. Sada je povoljan trenutak da pažljivo procijenite i preispitate svoje troškove i zarade. Ključno je biti oprezan jer postoji mogućnost značajnih gubitaka.

Od 12. srpnja nadalje, planet Mars prelazi u Bika, ulijevajući Djevicama pojačanu snagu i odlučnost, potičući ih na akciju i domišljatost. Ovo je povoljan trenutak da se te dugogodišnje težnje i koncepti pokrenu. Unatoč tome, ključno je imati na umu da Marsov utjecaj također može dovesti do potencijalnih sukoba i asertivnosti, što zahtijeva obzirniji pristup nego inače.

Utjecaj Marsa može postati očit kroz povećanu razdražljivost i sklonost upuštanju u rasprave, zbog čega je bitno da razvijete učinkovite vještine upravljanja emocijama i usmjerite svoju energiju prema produktivnim nastojanjima.

Za Djevice će prisutnost Marsa u Biku otvoriti nove mogućnosti za financijski dobitak i investicijske prilike. Ovo razdoblje zahtijeva proaktivne korake prema napredovanju i razvoju karijere. Djevicama se savjetuje da budu oprezne kada se bave investicijskim pitanjima i da se suzdrže od impulzivnih izbora.

Tijekom razdoblja od 5. do 22. kolovoza, Merkur će proći retrogradno kretanje u Lavu, nakon čega će uslijediti prelazak u znak Raka od 22. do 28. kolovoza. Djevice bi se mogle susresti s izazovima u smislu komunikacije i transakcija u to vrijeme. Retrogradni Merkur donosi nesporazume, kašnjenja i druge svakodnevne probleme.

Međutim, za Djevice ovo predstavlja priliku da preispitaju svoje planove i strategije, kao i da poboljšaju svoje komunikacijske vještine s osobama koje su im korisne i pružaju podršku. Psihološki utjecaj retrogradnog Merkura može dovesti do osjećaja frustracije i zbunjenosti.

Ključno je zadržati mentalnu jasnoću i suzdržati se od donošenja impulzivnih izbora. Tijekom razdoblja retrogradnog Merkura može doći do potencijalnih financijskih implikacija za poslovne pregovore i ugovore. Ključno je biti oprezan i obratiti pozornost čak i na naizgled beznačajne detalje. Preporučljivo je suzdržati se od upuštanja u značajne financijske transakcije tijekom ovog vremena.