Često zanemaren, vazelin je vrlo svestran i praktičan proizvod koji se ne smije podcijeniti. Dopustite mi da ilustriram njegove brojne primjene: Kada je riječ o njezi vaše kose: Umjesto gelova za kosu ili briljantina, ovaj proizvod služi kao svestrano rješenje za oblikovanje kose, ukroćivanje kovrča i njegu suhih pramenova.

  • Osim toga, nudi zaštitnu barijeru protiv vanjskih čimbenika, usporedivu s vrhunskim silikonskim kapima. U svrhu produljenja podrezivanja rascvjetanih vrhova, mala količina vazelina nanesena na vrhove kose daje zdraviji izgled. Prije samog bojanja kose, preporučljivo je nanijeti vazelin na lice, vrat i uši kako bi se spriječila ružna promjena boje kože. Kako biste riješili problem prhuti, jednostavno umasirajte proizvod u vlasište prije pranja šamponom.

A za blistav ten: Savršen za osobe sa suhom kožom, ovaj proizvod je posebno koristan za rješavanje problema s grubim mrljama na laktovima i petama, kao i za ublažavanje iritacija i osipa. Osim toga, može poslužiti kao učinkovito sredstvo za piling u kombinaciji s morskom soli. Kao lubrikant nanesite proizvod za samotamnjenje na suhe dijelove kože prije nanošenja sredstva za tamnjenje.

  • Obično se koristi u domovima, za razne namjene. Briga o raznim predmetima zahtijeva pažnju prema detaljima i pravilno održavanje. To uključuje podmazivanje vrata, sigurno skidanje tijesnog prstenja s prstiju i osiguravanje dugovječnosti kožnih cipela, odjeće, torbi i namještaja. Osim toga, kada je u pitanju njega lica, postoje specifični koraci koje treba slijediti. Ne samo da pruža mek i gladak ten, već nudi i zaštitu od niskih temperatura i olujnog vjetra.

Uklanjanje kozmetičkih proizvoda. Prednosti protiv starenja: Umanjuje pojavu bora, pogodno za primjenu i na području oko očiju. Kako biste pravilno njegovali svoje trepavice: Vazelin možete nanijeti na trepavice čistom četkicom od maskare kako biste postigli gušće i duže trepavice. U svrhu usana: Kombiniranjem male količine sjenila ili boje za kolače, imate mogućnost kreirati vlastito sjajilo za usne kao zamjenu za etiketu.

  • Stvorena u granicama vlastitog doma, vazelinska krema protiv bora proizvod je koji nudi prirodno i učinkovito rješenje za suzbijanje znakova starenja. Da biste napravili ovu smjesu, prikupite sljedeće sastojke: 1 žlicu bademovog ili maslinovog ulja, 1 žumanjak, 1 žličicu meda i 2 žličice vazelina.

Započnite topljenjem vazelina u parnoj kupelji. Nakon što se otopi, smjesi dodajte med, žumanjak i ulje. Sastojke dobro sjedinite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na kraju smjesu prebacite u kutiju za kreme. Za postizanje optimalnih rezultata preporuča se nanijeti kremu na svježe očišćenu kožu nježnim masirajućim pokretima. Nakon što ostavite kremu da odstoji 30 minuta, svakako uklonite sav višak ostataka.

  • Za maksimalnu učinkovitost savjetuje se nanošenje kreme otprilike 2 sata prije odlaska na spavanje. Kako biste zadržali kvalitetu, kremu čuvajte u hladnjaku. Budući da su sastojci koji se koriste potpuno prirodni, preporučljivo je izbjegavati izradu velikih količina kreme odjednom.